Főoldal Sorozatok Kiderült, hogy Daryl Dixon miért nem szerepelt The Walking Dead-képregényekben
Sorozatok

Kiderült, hogy Daryl Dixon miért nem szerepelt The Walking Dead-képregényekben

Robert Kirkman elárulta, hogy a Norman Reedus által megformált Daryl Dixon miért nem kapott szerepet a képregényekben.

219
The Walking Dead

Mire az AMC 2010-ben leadta a The Walking Dead című tévésorozat Mondd a békáknak! című epizódját, addig az Image Comics már 78 számot jelentetett meg Robert Kirkman képregényéből, és egyetlen számban sem szerepeltek a Dixon-testvérek, se Merle és se Daryl. A Michael Rooker és a Norman Reedus által megformált fivéreket a sorozatfejlesztő és az akkori showrunner, Frank Darabont alkotta meg az AMC képregényadaptációjához.

Daryl a későbbiekben a tévésorozat egyik legnépszerűbb karakterévé vált, és azóta pedig már azt is tudjuk, hogy saját spinoffsorozatot kap hamarosan The Walking Dead: Daryl Dixon néven. De akkor miért nem szerepelt Daryl a képregényekben? A sorozat alkotója a The Walking Dead Deluxe #67-es számának oldalán mesélt a szereplők eredetéről.

Daryl és Merle megalkotásában én is részt vettem egy csapatmunka keretében, amiből az első évad többi írója, Jack LoGiudice és Charles H. Eglee, valamint Frank Darabont (aki megalkotta és nevet adott a szereplőknek) is kivette a részét. A tévében az a klassz dolog, hogy a színészek is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a karaktereik mivé válnak, már csak azzal is, ahogyan mondatokat formálnak. A meglepő sorok a képregényekben arra inspirálják az írókat, hogy a sorozat előrehaladtával teljesen máshogy írják meg a karaktereket, szóval Michael Rookernek és Norman Reedusnak is sokat köszönhetek, hogy ezek a karakterek működnek.

Robert Kirkman

Reedus eredetileg Merle szerepére jelentkezett, azonban a casting igazgatók imádták a Testvérbosszú színészét, viszont nem illett a rasszista, paraszt drogdíler szerepére, így Reedus Daryl Dixon szerepét kapta végül.

Kirkman hozzátette, hogy voltak “logikai problémák”, amelyek megakadályozták, hogy a tévésorozatban kitalált szereplőkről a képregényekben is olvashassunk, ám a szerző nem részletezte, hogy mik lehettek ezek, mindössze annyit mondott, hogy “soha nem tettem volna meg, mert rossz érzés lett volna ennyi más ember munkáját beleszőni a képregénybe” – magyarázta Kirkman. “Soha nem akartam, hogy a sorozat megváltoztassa a képregényt, mivel a képregény révén született a sorozat, és aggódtam, hogy farkába haraphat a kígyó.”

A Walking Dead 2012-ben megjelent #98-as száma bemutatta Dwightot, a Megváltók eltorzult tagját, aki az élőszereplős sorozatban megkaparintotta Daryl fegyverét, egy számszeríjat. “Mindezek ellenére – írta Kirkman – vicces dolgokat csinált, például elhitette a képregényolvasókkal, hogy Dwight lehet Daryl, amikor bemutatják neki? Az ilyesmi szórakoztató.”

A 2018-as San Diego-i Comic-Con panelbeszélgetésén Kirkman megjegyezte, hogy vannak “Norman Reedus képmási jogok”, amelyek kitiltották Daryl Dixont a képregényből. “Ha elolvasod a képregényeket, úgy érzed, hogy Daryl hiányozik belőle, és azt gondolom, hogy ez növeli a képregény rejtélyét és vonzóbbá teszi őket” – mondta Kirkman akkoriban.

The Walking Dead: Daryl Dixon

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

The Walking Dead
Sorozatok

[NYCC2023] Carol hivatalosan is visszatér a The Walking Dead: Daryl Dixon 2. évadában

A The Walking Dead: Daryl Dixon visszahozza főhősünk régi barátját a folytatásban.

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixonból végre választ kaptunk, hogy főhősünk hogyan jutott el Franciaországba

A The Walking Dead: Daryl Dixon legújabb epizódjából megtudtuk, hogy Norman Reedus...

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört...