Főoldal Filmek Bejelentették az Így neveld a sárkányodat élőszereplős feldolgozását, már a premier napját is kitűzték
FilmekBREAKING

Bejelentették az Így neveld a sárkányodat élőszereplős feldolgozását, már a premier napját is kitűzték

Fogatlan visszatér a mozikba, ám ezúttal élőszereplős alakban emelkedik a magasba.

602
Így neveld a sárkányod
Forrás: DreamWorks

A The Hollywood Reporter számolt be a hírről, hogy a Universal Pictures zöld utat adott az Így neveld a sárkányodat élőszereplős adaptációjának. A franchise 3x Oscar-díjra jelölt és Golden Globe-díjas rendezője, Dean DeBlois visszatér, ő írja az élőszereplős feldolgozásának forgatókönyvét, rendezője és még producere is lesz a projektnek. Mielőtt elvállalta volna a projektet, DeBlois leginkább a 2002-es Lilo és Stitch írójaként és rendezőjeként volt ismert. Emellett az 1998-as Mulan történetének társ-rendezőjeként is jegyzik.

A Universal, a filmet forgalmazó stúdió annyira biztos a dolgában, hogy már most kitűzte a premiert, az élőszereplős feldolgozást 2025. március 14-én fogják bemutatni a mozikban. A franchise elsősorban egy fiatal vikinget, Hablaty Horrendous Haddock III történetét mutatja be a rajongóknak, akit Jay Baruchel szólaltat meg, és aki végül sárkányszakértővé válik hűséges társa, Fogatlan, egy ritka Éjfúria-sárkány mellett.

Az Így neveld a sárkányodat a DreamWorks Animation egyik legerősebb és legmegbízhatóbb produkciója. Az első film, amelynek társrendezője Chris Sanders volt, 2010-es bemutatója után közel 500 millió dolláros bevételt hozott világszerte, és további két folytatást készült még hozzá: a 2014-es Így neveld a sárkányodat 2. és a 2019-es Így neveld a sárkányodat 3. Mindhárom filmet nagy elismeréssel fogadták a kritikusok, és mindhárom részt jelölték az adott évben a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjra.

A Sárkányok: A Hibbant-sziget védelmezői című tévésorozatát 2012 és 2014 között sugározta a Cartoon Network, mielőtt 2015-ben új alcímmel, Sárkányok: Irány az ismeretlen! címmel átkerült a Netflixre, ahol további hat évadon keresztül futott. A Universal és a Netflix két másik tévésorozaton is dolgozott, amelyek szintén kapcsolódtak a korábban említett animációs rajzfilmhez; az egyik a Sárkánylovasok: Mentőosztag, és a jelenleg is sugárzott Dragons: The Nine Realms.

Dec26 HOW TO TRAIN YOUR DRAGON 3D3 banner
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Így neveld a sárkányod
Filmek

Befejeződött az élőszereplős Így neveld a sárkányodat forgatása

Biztos kezekben van a franchise, Hablaty és Fogatlan jövőre visszatérnek.

Így neveld a sárkányodat
Filmek

Az Így neveld a sárkányodat élőszereplős adaptációjában visszatér Gerard Butler

A Hibbant-sziget vikingközösségének vezetőjét játssza majd Gerard Butler.