Főoldal Filmek Befejeződött az élőszereplős Így neveld a sárkányodat forgatása
Filmek

Befejeződött az élőszereplős Így neveld a sárkányodat forgatása

Biztos kezekben van a franchise, Hablaty és Fogatlan jövőre visszatérnek.

501
Így neveld a sárkányod
Forrás: DreamWorks

2023-ban jött a hír, hogy a Universal Pictures zöld utat adott az Így neveld a sárkányodat élőszereplős adaptációjának. A kaland nem Cressida Cowell könyveinek eredeti töténetét dolgozza majd fel, hanem az animációs mesefilm remake-je lesz, s újfent a nyeszlett viking, Hablaty, s sárkánya, Fogatlan megismerkedését követhetjük majd. Most a rendező, s a franchise felelőse, Dean DeBlois jelentette be az Instagramján, hogy befejeződtek a film forgatási munkálatai.

Ennyi volt! A forgatás befejeződött az észak-írországi Belfastban. 85 intenzív és izgalmas napot töltöttünk el a leghihetetlenebb színészekkel és stábbal, amit egy rendező csak remélhet. Micsoda utazás! Minden percét imádtam!

Dean deBlois

A film tervezett megjelenése jövőre várható, amit úgy tűnik egyelőre képesek lesznek tartani. Azt már korábban bejelentették, hogy Hablaty szerepét Mason Thames-re osztották, aki leginkább a Fekete telefon című filmből lehet ismerős, míg Astridot Nico Parker nyerte meg, akit a 2019-es Dumbó feldolgozásban, s a The Last of Usban is láthattunk. Hablaty édesapjának, Pléhpofának a szerepében visszatér Gerard Butler, aki az animációs filmekben a karakter hangját adta, s annyira belopta magát a rajongók szívébe, hogy szóba sem jöhetett más. Bélhangost Nick Frost játssza majd, a többiek szereposztásáról viszont még semmit nem tudunk.

Az animációs filmek sikere miatt a DreamWorks ezúttal (is) nagy fába vágta a fejszéjét, de DeBlois kezei között egyelőre biztosnak tűnik a projekt. Az Így neveld a sárkányodat, amelynek társrendezője Chris Sanders volt, 2010-es bemutatója után közel 500 millió dolláros bevételt hozott világszerte, és további két folytatást készült még hozzá. Mindhármat nagy elismeréssel fogadták a kritikusok, és mindhárom részt jelölték az adott évben a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjra is. A filmekhez több rövidfilm, s megannyi külön sorozat is megjelent: a Sárkányok: A Hibbant-sziget harcosai, Sárkányok: A Hibbant-sziget védelmezői, ezeket követte még szintén Hablatyékkal a Sárkányok: Irány az ismeretlen! hat évaddal. Később jött a kisebbeknek készült Sárkánylovasok: Mentőosztag, és a jelenleg is sugárzott Dragons: The Nine Realms, melyben már a modern világban követhetjük a sárkánylovasok leszármazottainak kalandjait.

Fogatlan és Hablaty 2025. március 14-én kelnek újra szárnyra a mozikban.

How to train your dragon
Forrás: DreamWorks
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

ws kung fu panda 4 240313 021853
Filmkritikák

Kung Fu Panda 4 kritika

Po étvágya még mindig hatalmas, a tétek már sajnos kevésbé.