Főoldal Filmek Az élőszereplős Így neveld a sárkányodat forgatásáról egy képpel bejelentkezett a rendező
Filmek

Az élőszereplős Így neveld a sárkányodat forgatásáról egy képpel bejelentkezett a rendező

Forog az Így neveld a sárkányodat élőszereplős feldolgozása.

301
Így neveld a sárkányodat
Forrás: DreamWorks

Egy éve, 2023 elején jött a bejelentés, hogy a Disney sikereit meglovagolva a DreamWorks Animation elkészíti az Így neveld a sárkányodat élőszereplős adaptációját; majd fél évvel később az is kiderült, hogy Mason Thames és Nico Parker alakítják Hablaty és Astrid szerepét a rajzfilm feldolgozásában. Dean DeBlois rendezi a filmet, amely 2025. március 14-én kerül bemutatásra.

Néhány nappal ezelőtt megtudtuk, hogy az egyik eredeti szereplőt szinkronizáló Gerard Butler visszatér Pléhpofa szerepében. A legújabb fejleményt pedig maga Dean DeBlois rendező osztotta meg közösségi oldalán. Instagramon egy képpel jelentette be, hogy hivatalosan megkezdődtek az Így neveld a sárkányodat című élőszereplős film forgatásai. A főbb szerepek már gazdára találtak, de még jócskán maradt kiadó hely: Halvér-Bütyök, Takonypóc-Kampó, Ack, Morgópóc, Kőfej és Fafej, az ikrek.

Hablatyot Mason Thames alakítja majd, aki legutóbb A fekete telefonban játszott. Astridot Nico Parker (Thandie Newton lánya) fogja alakítani, aki az HBO nagy sikerű The Last of Us című sorozatában Sarah Miller szerepében volt látható.

Szintén nemrég jelentették be, hogy Nick Frost fogja alakítani Bélhangost, a falu kovácsát. A főszereplőt, Hablatyot is ő tanítja, gyakorlati tanácsokkal és bátorítással látja el a sárkányképzés és általában az élet során.

Az eredeti Így neveld a sárkányodat 2010-ben jött ki, akkor ismerhettük meg Hablaty, a kamasz viking és Fogatlan, a félelmetes éjfúria barátságát. A Cressida Cowell sikerkönyvei alapján készült film a melák viking harcosok és vad sárkányok világába röppenti nézőit. A cselekmény középpontjában egy viking tinédzser áll, aki a Hibbant-szigeten él, ahol a sárkányokkal való küzdelem a mindennapi élet része. Elérkezik a beavatás ideje, amikor hősünk bizonyíthatja rátermettségét törzse és az apja előtt. Ám amikor „találkozik” egy sebesült sárkánnyal, és összebarátkozik vele, a kis „sárkányölő” világa a feje tetejére áll.

Így neveld a sárkányod
Forrás: DreamWorks
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Így neveld a sárkányod
Filmek

Befejeződött az élőszereplős Így neveld a sárkányodat forgatása

Biztos kezekben van a franchise, Hablaty és Fogatlan jövőre visszatérnek.

Így neveld a sárkányodat
Filmek

Az Így neveld a sárkányodat élőszereplős adaptációjában visszatér Gerard Butler

A Hibbant-sziget vikingközösségének vezetőjét játssza majd Gerard Butler.

Így neveld a sárkányodat
Filmek

Bejelentették az élőszereplős Így neveld a sárkányodat szereplőgárdáját

Kiderült, hogy ki kapta Hablaty és Astrid szerepét az Így neveld a...