Főoldal Filmek Az Így neveld a sárkányodat élőszereplős adaptációjában visszatér Gerard Butler
Filmek

Az Így neveld a sárkányodat élőszereplős adaptációjában visszatér Gerard Butler

A Hibbant-sziget vikingközösségének vezetőjét játssza majd Gerard Butler.

389
Így neveld a sárkányodat
Forrás: DreamWorks

A DreamWorks még 2023 elején jelentette be, hogy élőszerelős feldolgozást kap a nagysikerű Így neveld a sárkányodat. Már korábbról tudjuk, hogy kik játsszák Hablatyot és Astridet, ma pedig az is kiderült, hogy Gerard Butler visszatér Hablaty apjának, a vikingtörzs főnökének szerepében, akit korábban szinkronizált a rajzfilmben.

A Deadline beszámolója szerint Butler csatlakozik Mason Thames és Nico Parker mellett az Így neveld a sárkányodat szereplőgárdájához. Az eredeti rajzfilmekben Jay Baruchel és America Ferrera adták Hablaty és Astrid hangját, mivel azonban a karakterek állítólag az első film idején 15 évesek voltak, amit még 2010-ben mutattak be, így a nagy korkülönbség miatt nem tudják vállalni a szerepet. Ezért döntöttek amellett, hogy fiatalabb színészekre osztják a két karaktert. Visszatérve Pléhpofára, az első filmben állítólag 45 éves volt, vagyis Butlernek nem jelent akkor kihívást visszatérni korábbi szerepében.

Az Így neveld a sárkányodat adaptációja a jelenlegi tervek szerint 2025. június 13-án kerül a mozikba, és a kanadai származású Dean DeBlois lesz a rendező, író és egyben producer. DeBlois volt az eredeti animációs trilógia rendezője és írója is.

A 2000-es években a Shrek aratott nagy sikert a stúdió számára, majd tíz évvel később Az Így neveld a sárkányodat-franchise bombasiker volt. A Universal Pictures az első film megjelenése óta több mint 1,6 milliárd dolláros bevételre tett szert.

HD wallpaper actors gerard butler
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Így neveld a sárkányod
Filmek

Befejeződött az élőszereplős Így neveld a sárkányodat forgatása

Biztos kezekben van a franchise, Hablaty és Fogatlan jövőre visszatérnek.