Dűne

Bejelentették a Dűne játékidejét, és erre nem lesz elég egy popcorn

Jó hosszú lesz, és ez még nem is rendezői változat.

A Dűne rendezője hivatalosan is bejelentette, hogy milyen hosszú lesz az ikonis regény adaptációja a filmvásznon. Az idei év egyik legjobban várt alkotásáról van szó, amiben keverednek a sci-fi és a fantasy elemek. Egyesek egészen odáig mentek, hogy „A Gyűrűk Ura az űrben” jelzővel illették a filmet, pedig még nem is láttuk, csak amit az előzetesek megmutattak Denis Villeneuve feldolgozásából.

A quebeci La Presse újságnak adott interjút Villeneuve, amikor a direktor kitért a Dűne játékidejére, majd hozzáfűzte, hogy ez még nem is a rendezői változat, ugyanis rengeted anyagot kivágtak Joe Walker vágóval közösen a végső filmből.

Igaz, hogy ha Joe [Walker] és jómagam elengedtük volna magunkat, akkor egy többórás változatot sikerült volna készíteni, mert rengeteget forgattam. De a végső verzió az, ami végül tényleg a vászonra kerül. Soha nem csináltam rendezői vágást egyik filmemből sem.Denis Villeneuve

Ezzel egyúttal azt is megválaszolta, hogy terveznek-e belőle rendezői változatot, de ahogy olvasható, nem készült ilyen, bár ez még nem jelenti azt, hogy ne készülne egy ilyen verzió a jövőben. A Dűne lesz Villeneuve második leghosszabb alkotása, 2 perccel megelőzve a Fogságban című filmet, és csaknem kilenc perccel rövidebb, mint a Szárnyas fejvadász 2049. Vagyis a Dűne játékideje 155 perc lesz, azaz 20 perccel lesz hosszabb az új adaptáció, mint az 1984-es David Lynch adaptációja, ami mind a két regényt feldolgozta. A rendező éppen a héten árulta el, hogy már a második rész forgatókönyvén dolgozik, aminek új főszereplője is lesz.

Dűne története: a távoli jövőben járunk, amikor is a világot a “fűszer” nevű anyag irányítja, mely képes meghosszabbítani az életet, emellett lehetővé teszi az űrutazást. Ez azonban csupán egy helyen, a sivatagi bolygón, az Arrakison lelhető fel. A fiatal uralkodó, Paul Atreides feladata pedig, hogy megvédje otthonát a számtalan fenyegetéstől.

Október 22-én érkezik a Dűne a mozikba és az HBO Max streamingszolgáltatóra.

Total
1
Shares
Previous Article
Armor Wars

A Marvel egy kevésbé ismert, de annál tehetségesebb íróban látta meg az Armor Wars vezető íróját

Next Article
Boba Fett

A Star Wars hivatalosan átkeresztelte Boba Fett legendás űrhajóját

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!