Close


Közelgő események

Előzetesek

A Gran Turismo első előzetesében életre kel a PlayStation egyik legsikeresebb videójáték-sorozata

Bemutatták a Gran Turismo első nagy előzetesét, ami a PlayStation egyik legsikeresebb játéksorozatát dolgozza fel a filmvásznon.

  • PublishedMay 2, 2023

Készüljetek – megérkezett Neill Blomkamp Gran Turismo című filmjének első előzetese, amely az augusztusi mozibemutató előtt még magasabb fokozatra kapcsolja a videójáték-adaptációt övező hype-ot. Egy hete a Las Vegas-i CinemaCon első napján a Sony Pictures már levetítette az előzetest, a stúdió pedig ma délután online is megosztotta a PlayStation egyik legnagyobb címének filmes előzetesét.

Az előzetesben Orlando Bloom és David Harbour által alakított páros szokatlan lépésre szánja el magát, a videójátékosokból igazi versenyzőket faragnak, amire eddig még nem volt példa. A film Jann Mardenborough és a PlayStation Studios játékai igaz története alapján készült, és egy tizenéves Gran Turismo-játékos végső kívánságát teljesíti, aki játéktudásával megnyert egy sor Nissan-versenyt, hogy valódi profi autóversenyzővé válhasson.

A trailer mellett a Sony Pictures egy új plakátot is megosztott a közelgő versenyfilmhez, amelyen Harbour Jack Saltert, egy visszavonult autóversenyzőt alakítja, aki Archie Madekwe által alakított Jann mentora, a képen középen Bloom által játszott Danny Moore, egy motorsport marketingvezetője mellett.

A Gran Turismo az azonos című videojáték-sorozat adaptációja, amelynek első részét 1997-ben mutatták be PlayStation-konzolokra. Blomkamp nemrégiben a PlayStationnek beszélt az innovatív kameramunkáról, amelyet a The Real Driving Simulator vászonra viteléhez talált ki.

Igazából az volt a lényeg, hogy valami olyasmit hozzunk létre, amit egyszerűen csak menő lenne nagy mozivásznon nézni, és ehhez megdupláztuk az FPV drónokat, amelyek IMAX-érzékelős kamerákkal vannak felszerelve. A filmben rengeteg légi, nagy sebességű drón dolgozik, és egy nagy sebességű járműre szerelt üldözési kart használtunk. Ebben az esetben tulajdonképpen egy R35 GTR-re szereltük, amely valóban képes volt tartani a lépést (nagyjából) a filmben szereplő sok GT3-as autóval.

Az is a mániám volt, hogy a játékosok által a játékból ismert kameraszögeket újraalkossam: így a harmadik személyű üldözés perspektívájához építettünk egy R1-es rig-et, amely képes volt úgy elhelyezni a kamerát, hogy az egész autó beférjen a képkockába. A sofőr pilótafülke nézetének rögzítéséhez a kaszkadőrünk hátradőlt, így egy kamerát tudtunk felszerelni oda a feje köré. Szerettünk ilyen módon bólintásokat tenni a játékra.

Neill Blomkamp

A Gran Turismo augusztus 11-én száguld a mozikba.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.