Főoldal Előzetesek A holnapi nagy előzetes előtt a Dűne 2. első felvételén Paul Atreides látható, ahogy meglovagol egy homokférget
Előzetesek

A holnapi nagy előzetes előtt a Dűne 2. első felvételén Paul Atreides látható, ahogy meglovagol egy homokférget

A Dűne 2. rész nagy előzetese előtt kaptunk egy kis ízelítőt, hogy mi vár ránk holnap.

319
Dűne 2.
Forrás: Warner Bros.

Nem kell már sokáig várni arra, hogy a rajongók visszatérhessenek Arrakis világába, ugyanis a Dűne 2. része idén ősszel kerül a mozikba. Holnap mutatják be a folytatás nagy előzetesét, de már ma kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy mi vár ránk a második részben, köztük például a regény egyik legmeghatározóbb jelenete elevenedik meg a nagyvásznon.

A teaser a film első új felvételeit mutatja be, egy rövid jelenet Paul Atreides (Timothée Chalamet) az előző film pillanatait idézi fel, amint egy thumperrel magához csalogatja az egyik óriási homokféreget, amellyel a Fremenek átlovagolnak az Arrakis zord sivatagain. Ahogy az egy teasertől elvárható, gyakorlatilag semmi nem derül ki, semmit nem látunk a videóban, mert amikor megpillanthatnánk a homokférget, vágás jön. Mivel azonban a Las Vegas-i CinemaConon ott voltunk, amikor bemutatták az előzetest, holnap teljes pompájában megcsodálhatjuk majd Shai-Huludot, és reméljük, hogy azt a teaser előzetest fogják a rajongóknak is bemutatni, amit egy hete láttunk zárt ajtók mögött.

Az első új felvétel azonban csak egy része annak, amit a teaser elárult. Amellett, hogy kiderült, hogy holnap debütál egy vadonatúj trailer, a teaserben először mutatkozik be teljes valójában Austin Butler, mint Feyd-Rautha, aki Paul riválisaként fog szerepelni a filmben. Meglehetősen szűkszavúan fogalmaztak eddig a folytatással kapcsolatban, de a holnap megjelenő új trailerrel a rajongók hamarosan jobban megismerhetik a klasszikus sci-fi regény epikus folytatását.

Dűne első és második része Frank Herbert sci-fi regénye alapján készül. Az első film azzal ér véget, hogy Paul Atreides és Jessica végre egyesült a Fremenek családjával. A folytatásban visszatérnek az első rész sztárjai, köztük például Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin és még sokan mások.

A franchise legújabb részének megjelenésével párhuzamosan a Dűne-univerzum a televízió területén is terjeszkedni fog: érkezik ugyanis a The Sisterhood című tévésorozat, amely a Bene Gesserit-rend eredetére fog összpontosítani, és 10 000 évvel az első film eseményei előtt játszódik. Hogy a sorozat mikor kerül a kis képernyőre, még nem tudni, különösen, hogy a forgatás jelenleg szünetel Johan Renck rendező és Shirley Henderson távozása miatt. Az idén megjelenő új filmmel azonban a rajongóknak még sok várakozásra van okuk, hiszen a klasszikus sci-fi remekmű megelevenedik.

A Dűne 2. rész november 3-án kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
Filmek

A legnagyobb eltérés a Dűne: Második rész és a regény között

A Dűne: Második rész hű maradt Frank Herbert regényéhez, de egy ponton...

Dűne: Második rész
BREAKINGFilmkritikák

Dűne: Második rész kritika

Mint a Messiást, úgy vártuk a Dűne: Második részt, de megérte!