Főoldal Filmek James Gunn eredetileg A galaxis őrzői: 3. rész történetét Mordály és Groot spinoffjába akarta sűríteni
Filmek

James Gunn eredetileg A galaxis őrzői: 3. rész történetét Mordály és Groot spinoffjába akarta sűríteni

400
A galaxis őrzői: 3. rész

James Gunn elárulta, hogy A galaxis őrzői: 3. rész fő története majdnem lejátszódott a Mordály és Groot spin-offjában, amit néhány évvel ezelőtt tervezett. Bár mindenki megkapja a maga idejét, A galaxis őrzői: 3. rész elsősorban Mordály története, hiszen az okoskodó mosómedve tragikus eredete egy sor flashbacken keresztül derül ki, miközben barátai a jelenben próbálják megmenteni az életét.

James Gunn rendező már korábban elmondta, hogy Mordályt tekinti a trilógia “titkos főszereplőjének”, és valójában már azelőtt is volt néhány ötlete a karakter háttértörténetére, hogy elkezdte volna kidolgozni az első film cselekményét.

Arra gondoltam, hogy ‘Nos, oké, ha volt egy beszélő űrmosómedve, de hogyan született meg? És ahogy ezen töprengtem, elkezdtem azon gondolkodni, hogy ez a legszomorúbb lény az univerzumban, és ez volt számomra tulajdonképpen az egész Őrzők-trilógia magja. Ez volt az én utam, ez az elszigeteltség és szomorúság, és ezek a karakterek mind elszigeteltek és szomorúak. Szóval már akkor tudtam, hogy mi Mordály háttértörténete, még mielőtt kitaláltam a többi dolgot az első részhez. Ez volt az első dolog, ami eszembe jutott.

James Gunn

Gunn a továbbiakban elárulta az io9 kérdésére, hogy a harmadik rész történetét majdnem egy rövidfilmben valósította meg, aminek Mordály és Groot lett volna a főszereplője, magyarul egy spinoff készült volna a két karakterrel. Ennek gondolata még évekkel azelőtt fordult meg a fejében, hogy elkezdett volna dolgozni a trilógia befejező részén.

“Mindig úgy gondoltam, hogy ez egy harmadik filmes dolog, mert úgy gondoltam, hogy először Peter Quill történetét kell elmesélnünk, és csak utána térhetünk rá Mordály történetére. Azt hiszem, az egyetlen kérdés az volt, hogy ez egy Mordály és Groot film lesz-e, vagy pedig A galaxis őrzői: 3. rész, mert eredetileg úgy volt, hogy Mordály és Groot szerepében fogom csinálni.” – fogalmazott Gunn.

Egy Mordály és Groot spinoffot még mindig sok rajongó szeretne látni, de ha valaha is megtörténne, akkor valószínűleg egy másik rendezővel az élen fog, hiszen Gunn évekre elkötelezte magát a DC Studiosnál.

A filmhez kiadott hivatalos szinopszis szerint “a Marvel Studios új filmjében, A GALAXIS ŐRZŐI: 3. RÉSZ-ben a hőn szeretett különc banda már kicsit máshogy fest. Peter Quillnek, akit még mindig gyötör Gamora elvesztése, össze kell verbuválnia csapatát, hogy megvédjék az univerzumot és megóvják egyik társukat is. Ha ez a küldetés nem jár sikerrel, az a galaxis őrzőinek végét jelenti…”

A filmet írta és rendezte Gunn, amelyben Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Vin Diesel mint Groot, Bradley Cooper mint Mordály, Sean Gunn, Chukwudi Iwuji, Will Poulter és Maria Bakalova szerepel.

A galaxis őrzői: 3. rész magyar bemutatója 2023. május 4-én lesz.

A galaxis őrzői: 3. rész
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...

Superman: Legacy
Filmek

A forgatás első napján megosztott egy képet Superman jelmezéről James Gunn

Az első kép Superman új jelmezéről, és a film címe is változott.