Főoldal Filmek Befejeződött a John Wick 4. forgatása, és a film címe is kiszivároghatott
Filmek

Befejeződött a John Wick 4. forgatása, és a film címe is kiszivároghatott

192
John Wick

Még 2014-ben mutatták be Keanu Reeves főszereplésével a John Wick franchise első részét. Az elsörpű siker után még két folytatás követte, jövőre pedig érkezik a negyedik rész, és már egy spinoffról is beszélnek. A tervek szerint idén szerették volna bemutatni a filmet, de a vírusjárványra való tekintettel eltolták a forgatást, ezzel pedig borult a premier időpontja is.

Június végén jelentették be, hogy forog a negyedik rész, és a legújabb hírek szerint már össze is csomagolt a stáb. Egy kulisszám mögötti képet osztottak meg, miközben a filmcím is kiszivároghatott. A legendás bérgyilkos következő kalandja a John Wick Chapter 4: Hagakure címet viseli a színész Shamier Anderson Instagram-posztja szerint.

Anderson több fotót is posztolt a film forgatásáról, köztük egy szelfit a főszereplőt alakító Keanu Reeves-szel, illetve egy képet a stábtagoknak szánt egyik táskáról, aminek az oldalára a “John Wick Chapter 4: Hagakure” felirat van nyomtatva.

Anderson egy “Tracker” nevű karaktert kelt életre a filmben, és mások mellett feltűnik a filmben még a harcművészetek sztárja, Donnie Yen, Rina Sawayama, Hiroyuki Sanada (Mortal Kombat), Bill Skarsgard (Az), Laurence Fishburne és még sokan mások. Magáról az alcímből és a szereplőgárdából arra lehet következtetni, hogy a japán és a szamuráj kultúra fontos szerepet tölt be a film cselekményében.

A filmcím egy 1716-ban megjelent “A szamurájok kódexe” című könyvre utal. A könyv szerzője egy Yamamoto Tsunetomo nevű szamuráj, aki 30 évig szolgálta Nabeshima Mitsushige-t, a Saga tartományi daimyót, aki 1700-ban halt meg. Élete későbbi szakaszában Tsunetomo gondolatait megosztotta a bushidóról, a szamurájok útjáról, és lenézően beszél haldoklásról. Tsunetomo 1638 után, a békésebb időben szolgálta urát, így a könyv tulajdonképpen a szamurájosztály fenntartásának tükörképévé vált egy olyan korban, amely gyorsan megfeledkezett róluk.

A könyv egy másik üzenete az volt, hogy a szamurájok felelősek azért, hogy felelősségteljesen szolgálják uraikat, és kijelentette: “A legfőbb hűség egy csatlós számára az, hogy figyelmeztesse urát a nemzet kormányzására”.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

John Wick: 4. felvonás
Filmek

Keanu Reeves külön kérte, hogy úgy végződjék a John Wick: 4. felvonás

Nem egyértelmű a John Wick: 4. felvonás befejezése, hogy meghalt vagy életben...

John Wick: 4. felvonás
Filmek

A John Wick: 4. felvonás alternatív befejezése nem nyerte el a közönség tetszését a tesztvetítésen

A közönségnek mindkét befejezést levetítették, de nem voltak elragadtatva az alternatív befejezéstől.