Főoldal Filmek Donnie Yen visszatér a John Wick új spinoff-filmjében
Filmek

Donnie Yen visszatér a John Wick új spinoff-filmjében

Újabb fejezettel gazdagodik a bérgyilkosok világa.

420
John Wick: 4. felvonás

Johh Wick világa egy újabb spinoffal gazdagodhat, mely a hírek szerint Donnie Yen figurájára, Caine-re fókuszál majd. A vak bérgyilkost megformáló Yen a Lionsgate bejelentése szerint már alá is írt az új filmre. Caine a John Wick negyedik részében debütált, s a Kör (The High Table) bízta meg Wick likvidálásával, mégis azon kevesek közé tartozik, akik végül túlélték a vele való találkozást. Caine eredetileg John bajtársa volt, s a film történetére már régen visszavonult, ám a Kör megzsarolta a lányával, hogy visszatérjen, s állítsa meg ámokfutó ellenfelüket. Többször is összecsapott Wickkel, az egyik ilyen esetnél megölte az oszakai Continentál urát, akit Szanada Hirojuki alakított. A vezér lánya ezért bosszút esküdött ellene, s bár a film végén Caine a szabadság útjára léphetett, az utolsó képsorokból arra lehetett következtetni, hogy amíg Akira él, addig sem ő, sem a családja nem lehet biztonságban.

Az egyelőre cím nélküli film történetéről csupán annyit tudni, hogy nem előzmény lesz, hanem közvetlen a negyedik rész után veszi fel a fonalat, így valószínűleg Akira bosszúhadjáratára fog koncentrálni. Azt viszont egyelőre nem erősítették meg, hogy az őt alakító Rina Sawayama visszatérne szerepében. A forgatókönyvet Az Esernyő Akadémiát is jegyző Robert Askins írja majd, s a munkálatok leghamarabb 2025-ben kezdődhetnek Hong Kongban.

„A John Wick negyedik fejezetén egy élmény volt dolgozni. Az ilyen filmek azért érnek el olyan hatást, mert akárcsak én, Chad, Basil és Erica is arra törekednek, hogy olyan akciókat és kaszkadőr mutatványokat hozzanak létre a nézőknek, amik nem csak ötletesek, izgalmasak és művésziek, de a karakterekből erednek, kifejezik az érzelmeiket, s a történetüket. Caine egy hihetetlen karakter, kísérteties múlttal, és kíváncsiam várom, hogy visszatérjek hozzá” – nyilatkozta Donnie Yen visszatérése kapcsán.

„Attól kezdve, hogy Donnie Yen megjelent a negyedik felvonásban a filmvásznon, magával ragadta a közönséget egy hiteles, érzelmes kapcsolattal, mely nyomot hagyott bennük, s amelyből azóta is többet akarnak” – ezt már Adam Fogelson tette hozzá a Lionsgate részéről.

Valószínűleg maguk a készítők sem gondolták 2014-ben, hogy a John Wick olyan sikert arat majd, amire még három filmet, több spinoffot, köztük sorozatot (A Continental: John Wick Világából) és filmeket is fel lehet majd húzni, kialakítva egy teljes univerzumot. A bérgyilkosok szövevényes világába legközelebb a jövőre érkező Ballerinában nyerhetünk betekintést, de Yen filmje mellett elvileg készülőben van még egy animációs széria, illetve a John Wick 5. is.

John Wick: 4. felvonás
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

John Wick: 4. felvonás
Filmek

Keanu Reeves külön kérte, hogy úgy végződjék a John Wick: 4. felvonás

Nem egyértelmű a John Wick: 4. felvonás befejezése, hogy meghalt vagy életben...

John Wick: 4. felvonás
Filmek

A John Wick: 4. felvonás alternatív befejezése nem nyerte el a közönség tetszését a tesztvetítésen

A közönségnek mindkét befejezést levetítették, de nem voltak elragadtatva az alternatív befejezéstől.

John Wick: 4. felvonás
Filmek

John Wick belépett az egymilliárd dolláros franchise-ok táborába

John Wick a legnagyobb filmcímek között találta magát.