Főoldal Filmek A John Wick: 4. felvonás alternatív befejezése nem nyerte el a közönség tetszését a tesztvetítésen
Filmek

A John Wick: 4. felvonás alternatív befejezése nem nyerte el a közönség tetszését a tesztvetítésen

A közönségnek mindkét befejezést levetítették, de nem voltak elragadtatva az alternatív befejezéstől.

213
John Wick: 4. felvonás

Chad Stahelski, a John Wick: 4. felvonás rendezője elárulta, hogy készült egy alternatív befejezés a filmhez, amely sokkal kevésbé volt kétértelmű, mint az, amelyiket láthattuk a moziban. Aki esetleg lemaradt volna a befejezésről, bár a film azt sugallja, hogy Keanu Reeves karaktere meghalt, nem láttuk Wick holtestét, így többekben felmerült a kérdés, hogy talán mégsem halt meg a Rémkirály.

Az Empire magazinnak adott interjújában Stahelski megerősítette, hogy a forgatás során két különböző befejezést forgatott a filmhez, amelyek közül az egyik véget vetett volna a találgatásoknak, amelyeket John Wick sorsával kapcsolatban olvashattunk a premiert követően. A tesztközönség mindkét változatot látta és a mozikba került befejezés jobb fogadtatásban részesült.

Volt egy másik befejezésünk. [A mozis befejezés] az volt, amit Keanu és én akartunk, de mi egy másik befejezést forgattunk. Egy olyan befejezést forgattunk, ahol a film végén valóban John Wicket láthatjuk. Tehát teljesen egyértelmű volt, hogy még életben van. A közönség, akikkel teszteltük, abszolút a kétértelmű befejezést részesítette előnyben.

Chad Stahelski

A 4. felvonás John Wick karakterének hattyúdala, amikor (szó szerint) halálos párbajt vív a harcművészet-szakértő Caine-nel. Ahogy már a bevezetőben is írtuk, csak párbeszédekből tudjuk, hogy Wick meghalt, de erre bizonyítékot soha nem kaptunk, ezért ez a sok találgatás Wick sorsával kapcsolatban.

A franchise ötödik részét eredetileg a John Wick: 4. felvonás című filmmel párhuzamosan forgatták volna, de amikor megváltoztatták ezeket a terveket, kérdésessé vált, hogy készül-e újabb folytatás a jövőben, ám a Lionsgate vezetője egyértelműen kijelentette, hogy készül a következő film, miután a 4. fejezet rekordot döntött a franchise kasszadebütálásában. Ez részben megmagyarázza azt is, hogy életben maradt-e a főhős a negyedik rész végén.

Basil Iwanyk producer azóta megerősítette, hogy egy ötödik John Wick-film is készül, de a történetet még nem találták ki, és úgy fogalmazott, hogy a kreatív folyamat elején járnak, és még nem állapodtak meg abban, hogy a film “hogyan nézzen ki és milyen legyen”. A John Wick-franchise addig is bőven tartogat még látnivalót: érkezni fog egy rendezői, hosszabb változat a legutóbbi mozifilmből, szeptemberben érkezik a Peacockra a The Continental, egy 1970-es évekbeli előzménysorozat, és 2024. június 7-én debütál egy spinoff-film, az Ana de Armas főszereplésével készült Ballerina.

John Wick: 4. felvonás

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Ghost of Tsushima
Filmek

A Ghost of Tsushima rendezője örömmel újságolta el, hogy elkészültek a forgatókönyvvel

Elkészültek a Ghost of Tsushima adaptációjának forgatókönyvével, minden kész a forgatásra.

John Wick: 4. felvonás
Filmek

Keanu Reeves külön kérte, hogy úgy végződjék a John Wick: 4. felvonás

Nem egyértelmű a John Wick: 4. felvonás befejezése, hogy meghalt vagy életben...

John Wick: 4. felvonás
Filmek

A Lionsgate fejese megerősítette, hogy készül a John Wick 5. része

A John Wick: 4. felvonás nagy sikere után naná hogy lesz folytatás!