Főoldal Filmek Keanu Reeves külön kérte, hogy úgy végződjék a John Wick: 4. felvonás
Filmek

Keanu Reeves külön kérte, hogy úgy végződjék a John Wick: 4. felvonás

Nem egyértelmű a John Wick: 4. felvonás befejezése, hogy meghalt vagy életben van a Rémkirály?

212
John Wick: 4. felvonás

A John Wick: 4. felvonás azzal ért véget, hogy a Rémkirály néven ismert bérgyilkos meghalt, legalábbis ezt próbálták elhitetni a rajongókkal. Továbbra se lehetünk biztosak benne, hogy meghalt Keanu Reeves karaktere, hiszen időközben elkezdtek dolgozni a folytatáson, azonban a színész azt akarta, hogy a negyedik rész végén megöljék a címszereplőt.

Most akkor meghalt John Wick?

A Collidernek adott új interjújában a John Wick-sorozat producere, Basil Iwanyk kifejtette, hogy Reeves arra kérte a készítőket, hogy karaktere meghaljon a film végén. A producer arról is beszélt, hogy Reeves többnyire maga csinálta a kaszkadőrmutatványokat.

Annyira kimerítő megcsinálni ezeket a filmeket a 2., 3. és 4. film után, és ez fizikailag és érzelmileg is tönkreteszi Keanut. A végére mindig azt mondja: ‘Nem tudom ezt még egyszer megcsinálni’, és mi egyetértünk vele. Úgy volt vele, hogy ‘Végleg meg akarok halni a film végén’. “

Basil Iwanyk

Iwanyk azonban megerősítette, hogy csak részben kedveztek a filmsztárnak, mert elhitették a rajongókkal, hogy meghalt John Wick a film végén, ám hozzátette, hogy “úgy voltunk vele, hogy ‘Tudjátok, hagyunk egy 10%-os esélyt a visszatérésre’. “ Itt konkrétan arra utalt, hogy a filmben elhangzik, hogy meghalt a főszereplő, de bizonyítékot nem kaptunk rá, csak mindenki úgy beszél, mintha Wick feldobta volna a talpát.

Erről már többször megkérdezték a készítőket, hogy hogyan kell értelmezni a befejezést, de rövidre zárták annyival, hogy ezt ráhagyják a nézőkre, nekik kell eldönteniük. Stahelski az Empire magazinnak adott júliusi interjújában elárulta, hogy készült egy alternatív befejezés is, de az nem nyerte el a közönség tetszését a tesztvetítéseken. Abból teljesen egyértelmű lett volna, hogy Wick meghalt-e.

Valószínűleg a premier előtt a stúdió még nem döntötte el, mit kezdjenek a karakterrel, mivel azonban a franchise legsikeresebb filmje lett, pozitív kritikákat kapott, a bevétel pedig az egekbe szökött, így viszont már a Lionsgate is szeretné visszahozni Wicket. A mozifilmek mellett sorozattal és spinoff-fal is bővül a franchise. Szeptember 22-én mutatják be a The Continental című háromrészes előzménysorozatot, és az Ana de Armas főszereplésével jövőre érkezik a Ballerina.

John Wick: 4. felvonás
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...