x
Sorozatok

Az X-Menekre is konkrét utalást kaptunk a WandaVision előzetesében

A WandaVision vezeti fel a mutánsokat.

Az X-Menekre is konkrét utalást kaptunk a WandaVision előzetesében
  • Publishedszeptember 24, 2020

Miután a Disney felvásárolta a 20th Century Foxot, mindenki arra kíváncsi, hogy Kevin Feige mikor fogja bemutatni az X-Meneket a Marvel Moziverzumban. Nos, úgy tűnik, hogy a WandaVision az első olyan alkotás, amiben konkrét utalást kapunk majd az új karakterekre – legalábbis erre lettek figyelmesek a Disney+ első előzetesében.

A Marvel Studios a 72. Emmy-ünnepség alatt mutatta be a WandaVision-sorozat előzetesét, ami rendkívül őrült, egyedi és sitcom stílusban meséli Wanda és Vízió kapcsolatát. Vízió halála után Wanda, vagyis Skarlát boszorkány egy alternatív valóságot teremtett, ahol boldogan éltek együtt Vízióval és két gyerekükkel. A sztoriról sokat nem tudni, attól eltekintve, hogy a történet egyik korábbi filmhez sem lesz hasonlítható, ám a képregények szerelmesei felfigyeltek egy érdekességre. Kiszúrták ugyanis rögtön az első képkockákon a House of M feliratot, ami konkrét utalás az X-Menekre.

Az előzetes huszadik másodpercében egy üveg bort láthatunk, amit Wanda lebegtet, miközben a poharakba bort tölt. A palackon a ‘Maison du Mepris’ felirat olvasható, ami franciáról angolra fordítva a ‘House of Contempt’, vagy alternatívaként a ‘House of Misery’, és ha még tovább rövidítjük, akkor a ‘House of M’ is kijöhet. 2005-ban megjelent egy nyolc számból álló limitált Marvel képregény, ami Wanda Maximoff és az ő fokozatosan egyre instabilabbá váló valóság-manipuláció erejéről szólt. Apja, Magneto és Charles Xavier professzor gondozásában rendkívüli veszteséggel és elszigeteltséggel néz szembe Wanda. Az őrület küszöbén Wanda és X professzor erejüket egyesítik, hogy új valóságot teremtsenek, ahol minden X-Men és az Új Bosszúállók elérhetik szívük vágyát, boldogan élhetnek. Ebben a mesterkélt valóságban Wanda egyesül családjával, Magneto apjával és Higanyszál testvérével, valamint két gyerekével, Williammel és Thomas-szal. A House of M történet eseményei számos jelentős változáshoz vezetett a Marvel képregényben, és még felelősségre vonható a későbbi Titkos Háborúkért is.

A WandaVision előzetes megerősítette a korábbi tényt, hogy Skarlát boszorkány egy alternatív valóságot teremtett a House of M képregényhez hasonlóan, amiben Víziót és két kisgyereküket is láttuk. Ez az első konkrét, kézzelfogható utalás, hogy az X-Menek hamarosan csatlakoznak majd a Marvel Moziverzumhoz. Nem tudni, hogy a Marvelnek milyen tervei vannak az X-Menekkel, és még abban sem lehetünk biztosak, hogy mutánsoknak fogják hívni őket, ahogy Higanyszálra sem mutánsként hivatkoztak a Bosszúállók: Ultron korában. Egy korábbi interjúban Feige elárulta, hogy a „mutánsok” egy általános kifejezés, amit a karakterek leírására használnak.

A WandaVision valamikor év végén érkezik, hivatalos bejelentést még nem kaptunk, de lehet, hogy a rajongók lefülelték a konkrét dátumot.

WandaVision
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.