Főoldal Filmek Az új Transformers-filmről többek között az is kiderült, milyen címen fut és mikor játszódik
Filmek

Az új Transformers-filmről többek között az is kiderült, milyen címen fut és mikor játszódik

Dolgoznak az új Transformers-filmen.

582
Transformers

A Paramount Pictures teljesen újragondolta a Transformers franchise jövőjét Michael Bay filmjei után. Ebben az új szemléletváltásban készült két éve Travis Knight rendezőtől az ŰrDongó című spin-off film. Sokáig nagy volt a kavarodás a folytatást illetően, egymásnak ellentmondó hírekről olvashattunk, hogy pontosan milyen irányba is viszik a történetet, maradunk a múltban vagy a jelenben folytatódik, illetve hogy milyen robotok kapnak majd szerepet ezekben a filmekben.

Még 2020 elején kaptuk a hírt, hogy a stúdió egyszerre két filmen is dolgozik. Az egyik az ŰrDongó folytatása lehet és egy másik független nagy költségvetésű alkotás. Majd a tavalyi év végén jött a hír, hogy rendezőt kapott a következő film a Creed II. részt is jegyző Steven Caple Jr. személyében, miközben az élőszereplős filmek mellett a Paramount és a Hasbro egy új animációs sorozaton is dolgozik. A tervek szerint jövőre debütált volna az egyik új film, azonban a koronavírus-járvány lehet, hogy keresztbe tett a stúdiónak, s kénytelen lesz eltolni a premiert.

A projektekről azt lehet tudni, hogy az egyiket James Vanderblit (Zodiákus, A csodálatos Pókember), míg a másikat Joby Harold (Artúr király- A kard legendája) jegyzi. Utóbbi projektjéről azt is tudjuk, hogy az ŰrDongó-film univerzumában fog játszódni, ám azt egyelőre nem közölték, hogy konkrét folytatás, vagy egyfajta spin-off lesz. Azonban a másik projektnél dörzsölhetik a rajongók a tenyerüket, mert a The Illuminerdi értesülései szerint a Transformers: Beast Alliance munkacímet kapta a projekt. Korábban már olvashattunk erről, most pedig egy újabb forrás állítja, hogy feldolgozzák a Beast Alliance eseményeit. A projekt az ŰrDongó idővonalán játszódik, tehát maradunk a múltban, az 1990-es években. A főszereplő tekintetében a stúdió egy afroamerikai vagy latin színészt szeretne, aki 20-as évei elején vagy közepén jár. A filmben egy női főszereplőt is kapunk, egy idősebb korosztályba tartozó new yorki születésű színésznőt.

Perpillanat nem tudni, hogy mely Transformerek jelennek majd meg a filmben, de a munkacím határozottan utal a ’90-es években megjelent Beast Wars című sorozatra. A televíziós sorozat 1996-ban debütált és 1999-ben mutatták be az utolsó részt. A Beast Wars: Transformers a jövőben játszódik, az 1980-as The Transformers eseményei után. A sorozat az Autobotok és az Álcák leszármazottjait, a Maximalokat és a Predakonokat követi nyomon, olyan robotokat fog a középpontba állítani, akik nem járművekké, hanem állatokká változnak. A korábbi sorozatokhoz képest radikális változást hozott az új széria, ami picit megosztotta a hardcore rajongókat is, ugyanakkor egy ilyen cselekmény sokkal hatásosabb lehet a filmvásznon.

Optimus Fővezér
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...