Wonder Woman 1984

Az IMDb pontszámok alapján a Wonder Woman 1984 lett a DC leggyengébb filmje

A rajongók csalódtak az új filmben.

Már nem a Suicide Squad – Öngyilkos osztag a DC Moziverzum leggyengébb filmje. Az első reakciókban még áradoztak a Wonder Woman 1984-ről, ezzel szemben az első kritikák már picit visszafogottabbak voltak, a premier után pedig a rajongók és más kritikusok sem lelkesednek a folytatásért.

Azért is olyan szomorú a történet, mert a 2017-ben bemutatott első rész gyakorlatilag várakozáson felül teljesített. Miközben hatalmas siker volt a visszafogottabb pénzösszegből forgatott film, addig ezt nem tudjuk elmondani a folytatásról. Ezt igazolja a film IMDb-oldalán megjelent pontszám is, ami a megjelenés óta a leggyengébb pontszámot gyűjtötte össze a DC Moziverzum alkotásai között. Ezt korábban a Suicide Squad – Öngyilkos osztag tartotta.

A cikk publikálás időpontjában 5.7 pont szerepel a Wonder Woman 1984 neve mellett. De hogy mennyire rossz is ez a pontszám, az első rész segít szemléltetni ezt, hiszen a bemutató óta még mindig 7,4-en áll, ami Az acélember bemutatója óta a legnagyobb pontszám a DC alkotásai között. A sorban ezt követi Az acélember és a Shazam! 7-7 ponttal. Őket követi az Aquaman 6,9-cel, Batman Superman ellen: Az igazság hajnala 6,4 ponttal, még Az Igazság Ligája mozis változata is erősebb pontszámot kapott a rajongóktól, mint a Wonder Woman 1984. Joss Whedontól bemutatott film 6,3 pontot kapott, a Ragadozó madarak pedig 6,1-et.

Nyilvánvalóan ezek csak számok, de úgy tűnik, hogy a sorminta itt is bejött, hogy egy „hibátlanra” sikerült első részt nem lehet felülmúlni egy folytatással. A kritikákat összesítő oldalon a Wonder Woman 93%-on áll, szemben a rajongói 84%-kal. Akárcsak az IMDb, a Rotten Tomatoes legsikeresebb filmje a 2017-es rész, miközben a második rész csak 65%-ot kapott a kritikusoktól, a közönségtől pedig 74%-ot kapott. Ez még nem jelent katasztrófát, de ennél jobb számokban bízott Patty Jenkins rendező és a Warner Bros.

Nehéz megmondani, hogy mindez mit jelent a folytatásra nézve. A stúdió hétvégén jelentette be a harmadik részt, amire Gal Gadot és Jenkins páros visszatér. Bár fontos kihangsúlyozni, hogy a lehető legrosszabb időben mutatták be a filmet, amikor a világjárvány szinte lehetetlenné tette a premiert. A filmet néhány országban már bemutatták a mozikban, december 25-én pedig az HBO Maxra is megérkezett. Box office adatok szerint a film nyitóhétvégén 16 millió dollárral kezdett a tengerentúlon, ami bármelyik másik évben borzalmas kezdésről árulkodna, de most örülhet a stúdió, mert a COVID idején a legjobb nyitást produkálta a második rész. A bevételeket összesítve pedig 85 millió dollárnál tart a Wonder Woman 1984.

Wonder Woman 1984
Total
85
Shares
Previous Article

Új játékon dolgoznak a Star Wars Jedi Fallen Order alkotói

Next Article

Titokban elkészült volna az Elden Ring?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!