Főoldal Filmek Az HBO Max Batgirl főgonoszát állítólag Brendan Fraser játssza
Filmek

Az HBO Max Batgirl főgonoszát állítólag Brendan Fraser játssza

A múmia sztárja ezúttal igazi rosszfiú lesz a DC univerzumban.

171
Brendan Fraser

Barbara Gordon szerepét Leslie Grace kapta. A karakterről egy koncepciós tervek már láttunk múlt héten a DC FanDome alatt. Az esemény után kitudódott, hogy Az Igazság Ligája után J.K. Simmons visszatér James Gordon rendőrfőnökként, és most itt az újabb nagy név. A Batgirl szereplőgárdája egy másik fontos szereplővel bővült: a Doom Patrol és A múmia sztárja, Brendan Fraser a gonosztevőt fogja játszani az HBO Max streamingszolgáltatóra érkező filmben.

A Deadline értesülése szerint Fraser játssza a gonosztevőt, azonban a lap forrásai a karaktert már nem tudták megerősíteni, ennek ellenére úgy gondolják, Fraser a DC egyik legrégebbi gonosztevőjét, Firefly-t fogja életre kelteni a filmben. A Batgirl az HBO Maxon debütál, és a DC és a Warner egyik első nagy IP-je lesz, amit kizárólag streaming formában fognak bemutatni.

Firefly-t először az 1952-es Detective Comics 184. számában mutatták be, majd a The CW csatorna A zöld íjász című sorozatában feltűnt, de Firefly még sosem szerepelt filmben. A karaktert az 1980-as években bűnözőként mutatták be, aki különböző fényhatásokat használ bankrablásoknál. A karaktert lángszóróval, különféle bombákkal és tűzoltó ruhával, valamint jetpackkel a hátán ábrázoltak a DC képes regényében. Bemutatkozása óta Batman egyik visszatérő gonosztevőjévé vált, és az évek során más karakterek is felvették a nevét, köztük “Lady Firefly” a 2018-as Gotham tévésorozatban. Egyelőre nem tudni, hogy a Batgirl mennyire ragaszkodik majd a képregényekhez és Firefly eredettörténetéhez.

A 2000-es években bemutatott A múmia című kalandfilmek után úgy tűnt, hogy Fraser Hollywood egyik legnagyobb csillaga lesz, de a csúcsra végül nem ért fel. Egy időre még a színészkedéstől is visszavonult, amit részben annak tudható, hogy az akciófilmek forgatásán elszenvedett sérülések miatt műtétek hátráltatták. 2018-ban azonban Fraser nyilatkozott a GQ-nak, hogy Philip Berk, a Hollywood Foreign Press Association – az 1944-ben létrejött az Amerikai Egyesült Államokban non-profit újságíró szervezete, és ennek a szervezetnek a tagjai döntenek a Golden Globe díjazottjairól – korábbi elnöke szexuálisan zaklatta őt egy rendezvényen 2003-ban.

Néhány évet kihagyott, majd a 2010-es évek végén több sorozatban is szerepet kapott. 2019-ben megkapta a Doom Patrol című sorozat főszerepét. Fraser egy korábbi NASCAR-versenyzőt játszik ebben a sorozatban, akinek az agyát egy szörnyű versenybaleset után átültetik egy robottestbe.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Lex Luthor
Filmek

A Superman: Legacy Lex Luthor szerepére bejelentkezett egy színész

Lex Luthor is szerepelni fog James Gunn készülő Superman: Legacy című filmjében.

Aquaman és az Elveszett Királyság
Előzetesek

Az Aquaman és az Elveszett Királyság új előzetesében Fekete Manta mindenkit lever, aki az útjában áll

Arthur Curry végső csatájára készül a bosszúra szomjas Fekete Manta ellen az...

Aquaman és az elveszett királyság
Filmek

Jason Momoa gyakorlatilag megerősítette, ennyi volt Aquamanként, és egy másik karaktert játszik

Az Aquaman és az Elveszett Királysággal gyakorlatilag ennyi volt ennek a franchise-nak.

María Gabriela de Faría
Filmek

María Gabriela de Faría játszhatja a Superman: Legacy főgonoszát

María Gabriela de Faría csatlakozik a DC Univerzumhoz, méghozzá James Gunn készülő...