Főoldal Filmek Az első hivatalos kép a Prey címet hordozó Predator új részéről
Filmek

Az első hivatalos kép a Prey címet hordozó Predator új részéről

A múltba kalauzul a Ragadozó franchise legújabb része.

164
Predator

A mai napon a Disney+ Day rendezvényen frissítést kaptunk Dan Trachtenberg rendező Ragadozó franchise előzményfilmjéről, illetve a 20th Century Studios végre bemutatta a Prey című film első promóciós képét és logóját. Természetesen rajta magát a női főhőst látjuk, mögötte pedig a Ragadozót.

Korábban már megtudtuk, hogy az új Ragadozó-film, amit a tavalyi bejelentés óta csak “Koponyák”-nak hívunk, valójában a Prey (magyarul a Préda) címet viseli, és jövő nyáron kerül a Disney birtokában lévő Hulu streamingszolgáltatón debül majd. Néhány órával korábban a 20th Century Studios a Disney+ napon megosztotta az első képet a filmből, sajnos előzetesre még várnunk kell egy kicsit. A megjelenésről annyit árultak el, hogy valamikor 2022 nyarán érkezik a film.

Ahogy már mondtuk, a promóciós képen a főhőst és a Ragadozót láthatjuk, bár az idegen teste ködbe borul, de ikonikus alakja és a vállán lévő halálos fegyverről könnyen felismerhető. A főhőst ezúttal Amber Midthunder játssza, aki a Légió című sorozatból lehet ismerős.

tavalyi év második felében szivárgott ki, hogy új Ragadozó-filmen dolgozik a 10 Cloverfield Lane rendezője. Már korábban kiderült, hogy reboot lesz, vagyis az új film története nem fog kapcsolódni a 2018-ban bemutatott Shane Black filmhez, és a rajongók nagy bánatára a 2010-es Ragadozók című film folytatása sem fog megvalósulni, pedig egészen ígéretes történettel álltak elő a készítők.

Megerősítést kapott, hogy a film a múltban játszódik, és az őslakos amerikaiakra fog fókuszálni, mielőtt az amerikai telepesek elfoglalták volna a területeket, főszerepben pedig egy komancsi törzshöz tartozó nő lesz, aki ellenszegül a nemi normákkal és hagyományokkal, hogy harcos váljék belőle. Eddig nem volt hivatalos, de a mai napon azt is megtudtuk, hogy a korábbi hírek szerint valóban Amber Midthunder kapta a főszerepet, akit leginkább a Légió, a Roswell vagy a New Mexico című sorozatokból ismerhetünk. De úgy tűnik, hogy Dakota Beavers és Dane DiLiegro – egy 203 centiméteres kosárlabdázó, aki valószínűleg majd a Ragadozót alakítja – is csatlakozott a stábhoz.

A történet főhőse Kee, egy komancsi törzshöz tartozó nő, aki szembefordul a nemi normákkal és a hagyományokkal, hogy harcossá váljék. Sok évvel ezelőtt – még azelőtt, hogy európaiak betették volna lábukat az őslakosok földjeire – a komancsok jól meghatározták a társadalmi és nemi normák szerint éltek. Kee nagyon közel áll öccséhez, Taabe-hoz, aki egy nap a törzs vezetője lesz. Mint bármelyik másik fiatal a törzsben, Kee is tanítója és inspiráció forrása volt testvérének, Taabe-nek, de a komancsok hagyományai szerint az idősebb nővér feladata – őt Patsi-nak hívják – segíteni Taabe-t. Kee egy őszinte ember, és olyan ösztönös érzékkel rendelkezik, amivel mások nem, miközben bizonyítani akar a férfiak világában. Amikor veszély fenyegeti a népét, Kee útra kel bizonyítani rátermettségét, ami megvan minden férfi harcosban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Préda
Filmek

A Préda egyik törölt jelenete Naru és a Ragadozó első találkozását mutatta volna be

A költségvetési és logisztikai problémák miatt törölni kellett egy jelenetet, ami Naru...

streaming services
Filmek

Egy felmérésből kiderült, melyik streaming szolgáltatás törli a legtöbb sorozatot

Egy felmérésből kiderül, hogy tényleg a Netflix törli a legtöbb sorozatot?

Ragadozó
Filmek

Arnold Schwarzenegger vendégszerepet kaphat a Préda folytatásában?

A Préda rendezője a Ragadozó főszereplőjének visszatérésére utalt.

Préda
Filmek

A Préda rendezője “izgalmas megbeszélésekről” számolt be, amikor a folytatásról faggatták

Borítékolható a Préda folytatása, a kérdés csak az, mikor és hol mutatják...