Az oroszlánkirály

Az élőszereplős Az oroszlánkirály nem egy az egyben lesz a klasszikus másolata

A Disney élőszereplős Az oroszlánkirály első előzetese után sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy másolta a klasszikus rajzfilm előzetesét.

A Disney élőszereplős Az oroszlánkirály első előzetese után sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy másolta a klasszikus rajzfilm előzetesét.

Jon Favreau rendező 2016-ban egészen elképesztő technológiát használt, hogy elmeséljen egy másik Disney klasszikust a mozivászon, a Dzsungel könyvét. Az élőszereplős feldolgozás nem pusztán az eredeti mű újrafeldolgozása volt, hanem a sok régi visszatérő elemek mellett újat is láttunk a sztoriban. Az egyik oka, amiért a rajongók meglepődve csodálkoztak Az oroszlánkirály első előzetesén, ami lényegében egy az egyben a klasszikus trailer átdolgozása volt új köntösben.

A The Walt Disney Studios produkcióért felelős elnöke, Sean Bailey hosszasan beszélt a The Hollywood Reporternek a stúdió új filmjeiről, köztük Az oroszlánkirályról is. Bailey biztosította a rajongókat, hogy Favreau feldolgozása a klasszikust idézi majd, miközben sok új elemet is tartalmaz majd.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Sean Bailey”]Az oroszlánkirály egy tisztelgés és szeretett alkotás, tehát jobban teszed, ha kiemeled azokat a részeket, amiket szeret a közönség. De vannak olyan dolgok a filmben, amelyek újként hatnak majd. [És] ez a filmkészítés egy új formája. A történelmi definíciók már nem működnek. Olyan technológiákat használ, amit hagyományosan animációnak nevezünk, míg más technológiákat hagyományosan élőszereplősnek hív. Ez a technológia evolúciója, amit Jon már használt a Dzsungel könyvénél.[/penci_blockquote]

A Disney 2019-ben több élőszereplős feldolgozással készül. Az oroszlánkirály mellett március végén bemutatásra kerül Tim Burton rendező Dumbo alkotása, májusban érkezik Guy Ritchie Aladdin feldolgozása, amiből az elmúlt hetekben több kép is napvilágot látott. Sajnos azonban a rajongók ott is elégedetlenek, hiszen a hivatalos képeken Will Smith Dzsinijét nem kéknek ábrázolták, s ennek a rajongók hangot is adtak, de a színész nyugalomra int mindenkit: emberi alakja mellett szerepelni fog a filmben a megszokott kék „igazi” Dzsini is.

Az oroszlánkirály bemutatója 2019. július 19-én az Egyesült Államokban.

Total
2
Shares
Previous Article
Marvel Kapitány Jude Law

A Marvel megerősítette, hogy kit játszik Jude Law a Marvel Kapitányban

Next Article

Carrie Fisher sokat fog szerepelni a Star Wars: Episode IX részben

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!