Főoldal Filmek Az Avatar: A víz útja hivatalosan 2022 legsikeresebb mozifilmje, és már közel van a 2 milliárd dolláros határhoz is
Filmek

Az Avatar: A víz útja hivatalosan 2022 legsikeresebb mozifilmje, és már közel van a 2 milliárd dolláros határhoz is

Az Avatar: A víz útja harmadik hete uralja a jegyeladásokat a mozikban.

58
Avatar: A víz útja

Az Avatar: A víz útja elszállt a Paramount Pictures nagysikerű Top Gun: Maverick című filmje mellett, és lett 2022 legnagyobb, illetve minden idők tizedik legnagyobb bevételét hozó filmje. James Cameron korábban azt mondta, hogy akkor beszélünk sikerről, ha minden idők 3-4. legtöbb pénzt termelő filmje lesz a folytatás.

Miután három egymást követő héten keresztül is a jegyeladási listák élére állt a 2009-es Avatar folytatása, James Cameron sci-fijének már összejött az, hogy 2022-as év legsikeresebb filmje legyen a kasszáknál, s jó után halad afelé, hogy átlépje a kétmilliárd dolláros bevételi rekordot is. Sokáig Tom Cruise filmjének állt a zászló, de végül a na’vik kalandja beelőzte az amerikai légierő legjobb vadászpilótáit.

A legfrissebb jelentések szerint (amit a Deadline közölt) a sci-fi folytatás már 1,5 milliárd dollárnál tart globálisan, amivel éppen csak megelőzte a Top Gun: Maverick hatalmas, 1,489 milliárd dolláros bevételét.

Ezzel a bevétellel az Avatar 2. egyben minden idők tizedik legtöbb bevételt hozó filmje lett (várhatóan még a mai nap folyamán megelőzi a 2012-es Bosszúállók című filmet, s ezzel a 9. helyre ugrik elő a box office listán), és a világjárvány korszak második legjobbja.

A víz útja kiváló kritikákat kapott, de érdemes megjegyezni, hogy a bírálatok második hulláma már jóval negatívabb volt. A kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalán a film pontszáma már lejjebb ment, de még így is tekintélyes 77% olvasható a film neve mellett. Mindenesetre a jelek szerint a moziba járó közönséget nem túlzottan zavarja a vegyes kritika – és a végtelennek tűnő 3 órás játékidő -, a film várható bevétele még jócskán nőni fog 2023-ban is. A cél most az, hogy elérje a 2 milliárd dolláros bevételt globálisan.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcukat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...

Disney
Filmek

A Disney-mesék és filmek valóságos helyszíneinek TOP 30-as listája

Kiadták a TOP 30-as listát, amivel találkozhatták a Disney-mesékben és filmekben.