Főoldal Filmek Az Avatar: A víz útja hivatalosan 2022 legsikeresebb mozifilmje, és már közel van a 2 milliárd dolláros határhoz is
Filmek

Az Avatar: A víz útja hivatalosan 2022 legsikeresebb mozifilmje, és már közel van a 2 milliárd dolláros határhoz is

Az Avatar: A víz útja harmadik hete uralja a jegyeladásokat a mozikban.

480
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Az Avatar: A víz útja elszállt a Paramount Pictures nagysikerű Top Gun: Maverick című filmje mellett, és lett 2022 legnagyobb, illetve minden idők tizedik legnagyobb bevételét hozó filmje. James Cameron korábban azt mondta, hogy akkor beszélünk sikerről, ha minden idők 3-4. legtöbb pénzt termelő filmje lesz a folytatás.

Miután három egymást követő héten keresztül is a jegyeladási listák élére állt a 2009-es Avatar folytatása, James Cameron sci-fijének már összejött az, hogy 2022-as év legsikeresebb filmje legyen a kasszáknál, s jó után halad afelé, hogy átlépje a kétmilliárd dolláros bevételi rekordot is. Sokáig Tom Cruise filmjének állt a zászló, de végül a na’vik kalandja beelőzte az amerikai légierő legjobb vadászpilótáit.

A legfrissebb jelentések szerint (amit a Deadline közölt) a sci-fi folytatás már 1,5 milliárd dollárnál tart globálisan, amivel éppen csak megelőzte a Top Gun: Maverick hatalmas, 1,489 milliárd dolláros bevételét.

Ezzel a bevétellel az Avatar 2. egyben minden idők tizedik legtöbb bevételt hozó filmje lett (várhatóan még a mai nap folyamán megelőzi a 2012-es Bosszúállók című filmet, s ezzel a 9. helyre ugrik elő a box office listán), és a világjárvány korszak második legjobbja.

A víz útja kiváló kritikákat kapott, de érdemes megjegyezni, hogy a bírálatok második hulláma már jóval negatívabb volt. A kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalán a film pontszáma már lejjebb ment, de még így is tekintélyes 77% olvasható a film neve mellett. Mindenesetre a jelek szerint a moziba járó közönséget nem túlzottan zavarja a vegyes kritika – és a végtelennek tűnő 3 órás játékidő -, a film várható bevétele még jócskán nőni fog 2023-ban is. A cél most az, hogy elérje a 2 milliárd dolláros bevételt globálisan.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcukat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...