Főoldal Filmek Az Avatar 2. víz alatti jelenetei úttörők lesznek, és még az első rész 3D-és látványát is felülmúlhatják
Filmek

Az Avatar 2. víz alatti jelenetei úttörők lesznek, és még az első rész 3D-és látványát is felülmúlhatják

James Cameron rendező úttörőnek nevezte az Avatar 2. víz alatti jeleneteit.

240
Avatar 2.

Az Avatar folytatások bemutatóját rekord alkalommal kellett elhalasztani, de 2018-ban minden a helyére került, belevágtak a filmezésbe. Nem sokat tudni a második részről, de a beszámolókból és a megosztott forgatási képekből kijelenthetjük, hogy a történet túlnyomó részben a víz alatt fog játszódni. Ez az új közeg lehet a kulcsa annak, hogy James Cameron alkotása elfoglalja újra a valaha volt legtöbb bevételt termelt alkotását címét.

A történet 2006 óta íródik, ugyanis akkor jelentették be az első részt, valamint az első rész sikerétől függően két folytatást. Cameron nem várt sikert aratott a filmmel, hatalmas kasszasiker volt az Avatar, ami úttörőnek számított megvalósítás tekintetében. Tíz év után a rendező visszatért, hogy ismét maradandót alkosson. Az első résznél alkalmazott 3D-és elemek és az IMAX ma már nem elegendő, hogy milliókat csábítsanak a moziba, szóval valami újjal kell előrukkolni.

A kérdésre a választ a víz alatti jelenetek elbűvölő szépségében kell keresnünk. Cameron éveket fektetett a tervezésbe és előkészületbe, hogy tökéletesítsék a technikákat. Az Avatar 2. forgatására egy egyedi légzéstechnikát is kifejlesztettek, amivel a színészek jóval több időt tudnak a víz alatt tölteni egy lélegzetvétellel. A Titanic sztárja, Kate Winslet büszkén újságolta el múlt héten, hogy a forgatás során még Tom Cruise korábbi rekordját is megdöntötte, s egy levegővel bő 7 percet sikerült a medence alján tölteni. A jelek szerint tényleg egyedi ötlettel állnak elő a készítők, pazar vízi világ tárul a szemünk elé, és alighanem ezen felül is lesznek meglepetések, amikről nem tudunk még.

Avatar 2

Az Aquaman és más víz alatti filmek után sokan tehetik fel a kezüket, hogy ezzel nem lehet megvenni a világot, de Cameron rendezőt ismerve, okkal húzta eddig a folytatást. A színészek mellett az RDA társaság új járművekkel tér vissza Pandorára. Ezekről a kétéltű eszközökről több forgatási képet is megosztott Jon Landau producer, és ígérete szerint túlnyomó részt elmerülünk az óceánok mélyére, hogy felfedezzük a bolygó csodálatos új területeit. Valami olyat ígérnek ezek az akciójelenetek, amikről eddig csak álmodni mertünk.

Hogy egészen pontosan milyen forradalmi vívmányokkal állnak elő a készítők, meg kell várnunk legalább az első ízelítőt a filmből, de végső konklúziót csak a bemutató után formáljunk. A Disney kétéves ciklusban tervezi bemutatni a négy folytatást, az elsőt 2022. december 16-án, majd 2024. december 20., 2026. december 18. és végül 2028. december 22.

James Cameron Avatar

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Jon Landau producer cáfolja az Avatar 3. címéről szóló pletykákat

Az Avatar producere cáfolta James Cameron korábbi kijelentését, hogy milyen címmel érkeznek...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 3. “hektikus” utómunkálatairól és a tervezett megjelenési dátumról beszélt James Cameron

Kőkeményen dolgoznak az Avatar 3. részén, hogy tartani tudják a megjelenési időpontot.

Terminátor 2. – Az ítélet napja
Kritikák

Terminátor 2. – Az ítélet napja visszatekintő

Remek kezdés, pazar folytatás. Általában ez volt jellemző a régi franchise-okra, és...

Terminátor - A halálosztó
Kritikák

Terminátor – A halálosztó visszatekintő

Visszatekintettünk, hogy milyen is volt az első Terminátor-film.