Főoldal BREAKING Az Alien: Romulus főszereplője, Cailee Spaeny elárulta, mikor játszódik a film
BREAKINGFilmek

Az Alien: Romulus főszereplője, Cailee Spaeny elárulta, mikor játszódik a film

Kiderült, mikor játszódik az Alien: Romulus, és más örömteli hírről is beszámolt a film sztárja.

7.7k
Alien
Forrás: 20th Century Fox

Az Alien: Romulus sztárja, Cailee Spaeny tegnap este a New York-i Gotham-díjátadó vendége volt, ahol a színésznőt a Priscilla című életrajzi filmben nyújtott kiemelkedő főszereplői alakításáért jelölték. Természetesen sokan kíváncsiak voltak arra is, hogy a jövőre érkező új Alien-filmről mit lehet tudni.

Spaeny pályafutatását a Tűzgyűrű: Lázadás indította be 2018-ban, majd ezután olyan filmekben játszott, mint a Bűvölet – Az örökség, az Alelnök, a Húzós éjszaka az El Royale-ban és Az egyenjogú nem. A vörös szőnyegen több interjút is adott, és beszélt az egyik nagyszabású közelgő fellépéséről, Fede Alvarez új Alien: Romulus című filmjéről.

Nem sokat tudni a filmről, amely teljesen független Noah Hawley készülő élőszereplős Alien FX-sorozatától, amely évtizedekkel az eredeti, A nyolcadik utas: a Halál előtt játszódik, és nagyjából a Prometheus eseményeinek idejére tehető a történet. Ridley Scott már látta a filmet, és teljesen odáig volt érte, szóval kíváncsian várjuk, mit tartogatnak a rajongóknak.

Amit Spaeny elárult a Variety kérdésére, az az, hogy A nyolcadik utas: a Halál és A bolygó neve: Halál között játszódik majd a jövőre érkező új film az Alien: Romulus címmel. A két film közötti közel hat évtizedes szünetet dolgozza majd fel a film, abban az időben, amikor Ripley (Sigourney Weaver) hibernált állapotban utazik az űr sötétjében a Nostromo felrobbantása után.

Az első film és a második film között játszódik. Ugyanazt a csapatot hozták, akik A bolygó neve: Halálban, James Cameron filmjében is dolgoztak. Ugyanazok az emberek, akik a xenomorfokat építették, a miénket is megépítették. Szóval az eredeti tervezést látni az eredeti emberekkel, akik több mint 45 éve dolgoznak ezeken a filmeken, és az életük nagy részét kitöltötték, igazán hihetetlen volt.

Cailee Spaeny

Ridley Scott eredeti, 1979-es sci-fi horrorfilmje azzal zárult, hogy a Sigourney Weaver által alakított Ellen Ripley kilökte a mentőkapszulából a xenomorfot, és mély, kriogén álomra hajtotta a fejét, hogy hosszú útra induljon vissza az emberi civilizációba. Hét évvel később James Cameron folytatta a történetet Ripley visszatérésével. A franchise főszereplője egy katonai misszióra indult, hogy kivizsgáljanak egy távoli űrkolóniát ért lehetséges xenomorf támadást. A mostani információt ismerve, hogy az Alien: Romulus mikor játszódik, és hogy Ripley vagy az első két rész eseményeihez kapcsolódni fog-e, egyelőre titok övezi.

Az első filmem nagy költségvetésű sci-fi volt. Úgy érzem, hogy visszatérek abba a világba. És nagyon jól érzem magam. Szeretek minél több különböző dolgot kipróbálni. Szeretem nézni a régi 70-es, 80-as évek akció sci-fijeit. Nagy rajongója vagyok az IP-nek és Sigourney Weavernek. Legendás, hogy részese lehetek ennek.

Cailee Spaeny

Az Alien: Romulus forgatása még júliusban fejeződött be, majd a Disney kitűzte a film premierjét is. Az uruguayi rendező, Álvarez, eredetileg évekkel ezelőtt lazán felvetette az ötletet Ridley Scottnak, és a sors úgy hozta, hogy Scott később felvette a kapcsolatot a rendezővel, hogy átbeszéljék a terveket. Az Alien: Romulus lesz a rendező negyedik filmje, amelynek forgatókönyvét Rodo Sayagues-szel közösen írta.

Az új Alien 2024. augusztus 16-án kerül a mozikba.

Cailee Spaeny
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Alien: Romulus
BREAKINGElőzetesek

Az Alien: Romulus új előzetese feleleveníti a valaha volt legjobb sci-fi horror pillanatait

Minden van az Alien: Romulus új előzetesében: Xenomorph, arctámadó, félelmetes helyszínek és...

Alien: Romulus
Filmek

A bolygó neve: Halál törölt jelenete inspirálta az Alien: Romulus rendezőjét

Merőben más lesz az Alien: Romulus, mint amit eddig megszokhattunk.