Főoldal Filmek Ridley Scott már látta Fede Álvarez Alien: Romulus című filmjét, és csak annyit mondott: “Kib*szottul nagyszerű!”
Filmek

Ridley Scott már látta Fede Álvarez Alien: Romulus című filmjét, és csak annyit mondott: “Kib*szottul nagyszerű!”

Ridley Scott volt az egyik első, aki már látta a jövőre érkező Alien: Romulus című filmet.

1.6k
Alien

Vaksötét és a Gonosz halott rendezőjétől, Fede Álvareztől érkezik a franchise új része, a főszerepekben Cailee Spaeny, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn és Aileen Wu látható. Az eredeti Alien 1979-ben került a mozikba és a sci-fi műfaj egyik legnagyobb ikonja lett. Az évtizedek alatt több folytatás, illetve előzményfilmek, crossoverek, videojátékok, képregények és számtalan más árucikk készült hozzá.

Guillermo del Toro a DGA Latino Summit 2023 nevű rendezvényen faggatta az új Alien-film rendezőjét. Erről videó is készült, nagyjából 18 percnél kezdődik az érdekesebb beszélgetés, amikor Álvarez megjegyezte, hogy a “rendezői vágás” elkészült a filmhez, és nemrég egy “hihetetlenül feszült folyamaton” is átment a film, amikor elküldték Ridley Scottnak, mert a rendező azt szerette volna, ha Scott “mindenki más előtt látná” a jövőre érkező új részt.

Azt akartam, hogy mindenki más előtt lássa. Mindenki felvilágosított, hogy Ridley nagyon kemény, különösen, ha valaminek köze van a filmjeihez. Nagyon kritikus volt a Szárnyas fejvadász [2049]-el kapcsolatban, ami szerintem egy mestermű volt, de Scottnak problémái voltak vele, mert ez nehéz így számára, hogy az ő művéről van szó.

Fede Álvarez

A rendező bevallotta, hogy rendkívül félt a személyesen találkozótól Scott-tal, hogy megvitassa az új filmmel kapcsolatos érzéseit, de úgy vélte, elengedhetetlen, hogy ott legyen szemtől szemben a franchise atyja. Álvarez hatalmas megkönnyebbülésére azonban Scott áradozott a filmről és ezzel megadta Álvareznek azt az önbizalmat, amire szüksége van ahhoz, hogy 2024-ben a mozikba kerüljön a film.

“Még ha nem is vágytam erre a pillanatra, akkor is oda kellett mennem, leülni egy asztalhoz, a szemébe nézni, és meghallgatni, hogy mit mond Scott” – mondta Álvarez. “Még ha azt is mondta volna, hogy ‘tönkretetted az örökségemet’, akkor is ott akartam lenni és a szemébe nézni. Nem akartam egy olyan e-mailt kapni, amiben az áll: ‘Ridley azt mondja…'”.

“Aztán besétált a szobába, és azt mondta: ‘Fede, mit mondhatnék? Ez kib*szottul nagyszerű!'” – folytatta Álvarez. “Számomra ez olyan volt, hogy is mondhatnám… a családom már tudja, hogy életem egyik legjobb pillanata volt, hogy egy ilyen mester, mint ő, akit annyira csodáltam, egyáltalán megnézett egy filmet, amit én készítettem, de különösen egy ilyet… és egy órán keresztül beszélgetett velem arról, hogy mi tetszett neki benne. Az egyik legjobb bók, amit mondott, az volt: ‘A párbeszédek nagyszerűek. Maga az író? Igen!'”

Álvarez-filmje mellett a Fargo alkotója, Noah Hawley egy élőszereplős tévésorozaton dolgozik. A franchise eredeti filmjei nagyrészt a lényekkel kapcsolatos sztorikra építkeztek, míg a két előzményfilm pedig a mesterséges intelligencia veszélyeit ölelte fel. Ezek mellett volt két crossover is a Ragadozókkal.

A franchise utolsó filmje, a 2017-es Alien: Covenant az eredeti rendező, Ridley Scott munkája. A készülő új film történetéről még nem árultak el részleteket, bár a hírek szerint teljesen új irányt vesz a sorozat és nem kötődnek majd előző két filmhez.

Az új Alien 2024. augusztus 16-án kerül a mozikba.

Ridley Scott
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Alien: Romulus
BREAKINGElőzetesek

Az Alien: Romulus új előzetese feleleveníti a valaha volt legjobb sci-fi horror pillanatait

Minden van az Alien: Romulus új előzetesében: Xenomorph, arctámadó, félelmetes helyszínek és...

Alien: Romulus
Filmek

A bolygó neve: Halál törölt jelenete inspirálta az Alien: Romulus rendezőjét

Merőben más lesz az Alien: Romulus, mint amit eddig megszokhattunk.