Főoldal Sorozatok Az FX és Noah Hawley Alien sorozata már a gyártás előtti állapotban van
Sorozatok

Az FX és Noah Hawley Alien sorozata már a gyártás előtti állapotban van

Jó híreket kaptunk az élőszereplős Alien-sorozatról, hamarosan kezdődik a forgatás.

506
Alien: Covenant
Forrás: 20th Century Fox

Az Alien-franchise rajongóinak legnagyobb örömére idén két produkcióval is készülnek. Ahogy arról már korábban hírt adtunk, február elejétől Budapesten forgatják az új Alien-filmet, de a mozifilm mellett most először élőszereplős tévésorozattal is gazdagodik a horrorfranchise, bár sokat egyik készülő produkcióról sem árultak el.

Ma este azonban a TCA 2023 FX paneljén a csatorna bejelentette, hogy az előzménysorozat aktív előkészítő munkálatok folyamatába lépett, teljesen elkészültek a forgatókönyvekkel, jöhet a forgatás. Az FX elnöke, John Landgraf elárulta, hogy a showrunner Noah Hawley már most találkozik a sorozat gyártásvezetőjével. Továbbá hozzátette, hogy Hawley jelenleg a Fargo 5. évadán dolgozik, az Alien forgatását csak ezután kezdi el.

A sorozatot hivatalosan 2021 decemberben jelentették be előzményfilmként a Disney befektetői napján, és a tervek szerint még sikerül leforgatni. A jelenleg cím nélküli Alien-sorozat forgatókönyvét Hawley írja, producere pedig az eredeti Alien rendezője, Ridley Scott lesz. Konkrét részleteket is megtudtunk a készülő sorozatról, többek között, hogy Ellen Ripley nem tér vissza, vagy éppen a sorozat a világűr helyett a Földön játszódik majd.

Az Alien a sci-fi horror műfaj rajongóinak egyik alapműve. Az eredeti 1979-es filmet Scott rendezte és Dan O’Bannon írta, a főszerepekben pedig olyanok kaptak szerepet, mint Tom Skerritt, Sigourney Weaver, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton és mások. A népszerűsége miatt három folytatás készült még, két előzményfilm és két crossover a Ragadozókkal, valamint számos képregény, regény, játék, videójáték és vidámparki attrakció is készült a franchisehoz.

Ez lesz Hawley első tévésorozata, amely ebben az univerzumban játszódik. Bár a cselekmény részleteiről egyelőre kevés információt árultak el, de a sorozat várhatóan hasonló hangvételű lesz, mint a franchise első két filmje. A showrunner korábban arra utalt, hogy a sorozat a “jövő Földjén” fog játszódni. Továbbá arról is beszélt, ahogy a nagy cégek hatalomra törtnek a jövőben, egyértelmű utalás ezzel a mesterséges intelligenciát fejlesztő Weyland-Yutani Corporationre, de mi van akkor, ha olyan cégek is lesznek a jövőben, amik máshogy közelítik meg a halhatatlanságot, mondjuk kiborgok fejlesztésével.

Bármennyire is meglepő, a szereposztással kapcsolatban még nem osztottak meg hírt, mivel azonban felgyorsulnak az események, várhatóan okosabbak leszünk. A casting mellett a premier napját sem jelentették be, de feltehetően csak 2024 elején tűzik műsorra a sorozatot.

Ridley Scott
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...