Főoldal Filmek Kitűzték Fede Álvarez Alien filmjének mozis bemutatójának az időpontját
FilmekBREAKING

Kitűzték Fede Álvarez Alien filmjének mozis bemutatójának az időpontját

Kitűzték az új Alien-film bemutatóját, ami nem online, hanem a mozikban láthatunk.

644
Alien: Covenant
Forrás: 20th Century Fox

Március elejétől május végéig Budapesten forgatták az Alien-franchise legújabb részét, és a Walt Disney Company most megerősítette, hogy a film várhatóan 2024-ben kerül a mozikba. A Disney az elmúlt órában több film bemutatóját is megváltoztatta, és köztük volt az új Alien is, igaz, ennek eddig nem volt ismert a premier időpontja, és bízunk benne, hogy ez már a végleges dátum, az írói sztrájk nem lesz hatással a film megjelenésére.

A Vaksötét rendezőjétől, Fede Álvareztől érkezik a franchise új része, a főszerepekben Cailee Spaeny, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn és Aileen Wu látható. Az eredeti Alien 1979-ben került a mozikba, és a sci-fi műfaj egyik legnagyobb ikonja lett. Az évtizedek alatt több folytatás készült hozzá, illetve előzményfilmek, crossoverek, videojátékok, képregények és számtalan más árucikk.

Amikor a Walt Disney Company felvásárolta a 20th Century Foxot, a ragontók egyszerre izgultak és aggódtak az Alien sora miatt, mivel a franchise sikere részben annak volt köszönhető, hogy a filmek R-besorolást kaptak, ami köztudottan nem fekszik a Disneynek. Szerencsére, a Préda is bizonyította, a Disney helyén tudja kezelni ezeket a címeket, és továbbra is korlátozások nélkül készülhetnek felnőtt tartalmak.

Nagy potencia van az Alien-franchise-ban, annyi mindent el lehet még mesélni, hogy a közelgő Álvarez-film mellett a Fargo alkotója, Noah Hawley egy élőszereplős tévésorozaton dolgozik. A franchise eredeti filmjei nagyrészt a lényekkel kapcsolatos sztorikra építkeztek, míg a két előzményfilm pedig a mesterséges intelligencia veszélyeit ölelte fel. Ezek mellett volt két crossover is a Ragadozókkal.

A franchise utolsó filmje, a 2017-es Alien: Covenant az eredeti rendező, Ridley Scott munkája. A készülő új film történetéről még nem árultak el részleteket, bár a hírek szerint teljesen új irányt vesz a sorozat, és nem kötődnek majd előző két filmhez.

Az új Alien 2024. augusztus 16-án kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Alien: Romulus
BREAKINGElőzetesek

Az Alien: Romulus új előzetese feleleveníti a valaha volt legjobb sci-fi horror pillanatait

Minden van az Alien: Romulus új előzetesében: Xenomorph, arctámadó, félelmetes helyszínek és...

Alien: Romulus
Filmek

A bolygó neve: Halál törölt jelenete inspirálta az Alien: Romulus rendezőjét

Merőben más lesz az Alien: Romulus, mint amit eddig megszokhattunk.