Főoldal Sorozatok Az akolitus 1. évadában megismerjük a Sith háttértörténetét?
Sorozatok

Az akolitus 1. évadában megismerjük a Sith háttértörténetét?

Az akolitus showrunnerjét kérdezték, választ kapunk-e a Sith eredetére az első évadban.

541
Az akolitus
Forrás: Disney

A Star Wars: Az akolitus ötödik epizódjában végre felfedték nagy gonoszának kilétét. Bár a leleplezés nem volt óriási meglepetés, mivel sok rajongó már előre kitalálta a Mester valódi kilétét, de leleplezése mégis emlékezetes képsorokat tartalmazott. Most már pontosan tudjuk, ki a titokzatos Sith-lovag.

Megtudtuk, hogy Manny Jacinto karaktere, Qimir volt az álarcos Sith mindvégig, aki rejtőzködött és szerény hírvivőnek tettette magát a gonosz szolgálatában. A nagy leleplezés során több jedivel is végzett, köztük megölte Jeckit és Yordot, a sorozat két jelentősebb és népszerűbb szereplőjét. A Sith bemutatkozása rengeteg kérdést vetett fel, és most hogy már tudjuk, ki a rejtélyes idegen, a karakter háttértörténetére kíváncsiak a rajongók. Az Entertainment Weekly odaszegezte ezt a kérdést Leslye Headland showrunnernek is, aki figyelmeztette a rajongókat, hogy ez az évad nagyon is Osha történetéről szól.

Mivel ez Osha története, nem sokat tudsz meg az Idegen hátteréről, és nem is nagyon fogsz ebben az évadban. De a 6. és 8. epizódban lesz néhány nagy utalás arra, hogy miért olyan, amilyen, és miért ilyen a filozófiája.

Leslye Headland

A Disney még nem rendelte meg a sorozat második évadát, de az esélye megvan annak, hogy folytatják ezt a történetet a Köztársaság fénykorában. A készítőkön nem múlik majd, ők készek folytatni ezt a történetet, s többet elárulni a titokzatos gonoszról.

“Szabadságot akar, hogy az lehessen, aki valójában, és úgy használhassa az erejét, ahogy ő akarja. Más tekintetben is szabadságot akar, amit szerintem jobban meg fogunk ismerni, ha lesz második évad. De amint tudtuk, hogy meg fogja ölni Jeckit és Yordot, az vált fontossá, hogy miként tudjuk ezt úgy kivitelezni, hogy kielégítő és hihető legyen, amikor megtörténik.”

A Köztársaság fénykorában játszódó Disney+ legújabb sorozata egy rejtélyes bűncselekmény-sorozat kivizsgálását mutatja be, amely során egy jedimester és korábbi tanítványa verseng az igazság kiderítéséért. Minél többet tudnak meg a helyzetről, annál sötétebbé válik az útjuk, miközben olyan dolgokkal szembesülnek, amelyek sötétebbek, mint amit valaha is elképzeltek.

Az akolitus
Forrás: Disney
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

36 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus kritika

Így sikerült Az akolitus, az első Star Wars-sorozat, mely maga mögött hagyta...

Shawn Levy
Filmek

Shawn Levy Star Wars-filmjének forgatókönyvén Az Adam-projekt írója dolgozik

Shawn Levy korábbi munkatársa dolgozik az egyik új Star Wars-film forgatókönyvén.