Főoldal Sorozatok A Star Wars: Az akolitus végre leleplezte a titokzatos Sith mestert
Sorozatok

A Star Wars: Az akolitus végre leleplezte a titokzatos Sith mestert

Az akolitus bemutatta a Star Wars-univerzum legkegyetlenebb, legmenőbb Sith lovagját.

4.3k
Az akolitus
Forrás: Disney

A Köztársaság fénykorában eddig nem voltak jelen a Sith-ek. Más gonosz erők terrorizálták a galaxist a könyvekben és képregényekben, de a Star Wars: Az akolitus című sorozatban egy névtelen, arctalan Sith mester árnyéka vetül mindenre. A mester kilétét a sorozat első négy epizódjában titokban tartották, felépítve egy epikus karakterleleplezést. A heti új epizódban végre levették a maszkot, és a rajongók találkoztak ennek az új idővonalnak az első Sith-jével.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

A Disney+ sorozatának ötödik epizódjához közeledve az egyik legnépszerűbb elmélet Mae (Amandla Stenberg) titokzatos mesterével kapcsolatban az volt, hogy valójában Qimir, Manny Jacinto által alakított karakter lapul meg a maszk alatt. Ez az elmélet most beigazolódott. Miközben egy erdő közepén összecsaptak, Qimir elvesztette maszkját, így valódi kilétét felfedték a jedik. A felek nem először találkoztak, hiszen emlékezzünk a sorozat elejére, amikor a jedik egyszer már találkoztak Qimirrel. Akkor ott egy boltosnak adta ki magát, és a jedik azzal a szándékkal keresték fel, hogy információkat kapjanak Mae-ről.

Qimir látszólag egy szelíd, barátságos segítőtárs volt, de mindez egy sokkal hidegebb, sötétebb gonosztevő álcája volt. A sorozat eddigi legpusztítóbb jelenetsorait hozta el a nagy leleplezés. Rendkívül hatásos belépőt kapott, több – a sorozatban igen népszerű – jedivel is végzett, köztük Dafne Keen által játszott Jecki Lonnal is, akivel három szúrással végzett, s csak ezután pillanthattuk meg a Mester arcát. Egy későbbi jelenetben pedig egyszerűen puszta kézzel eltörte Yord Fandar (Charlie Barnett) nyakát. A két népszerű jedi megölésével néhány perc alatt, Qimir az egyik legkegyetlenebb gonosztevője lett ennek az univerzumnak, akit valaha láttunk a képernyőn.

A Star Wars hivatalos honlapja a sorozatot a következőképpen írja le: “egy rejtélyes thriller, ami a nézőket a sötét titkok és az Erő sötét oldalával mérgezett galaxisba kalauzolja el a Köztársaság Fénykorának utolsó napjain. Egy egykori padawan újra összefog jedimesterével, hogy közösen nyomozzanak egy bűncselekmény-sorozat után, ám az erők, amelyekkel szembekerülnek, sokkal baljósabbak, mint azt valaha is gondolták”.

A nyolc epizódot számláló sorozatban Stenberg és Jung-jae mellett Carrie-Anne Moss (Mátrix), Manny Jacinto (Top Gun: Maverick), Jodie Turner-Smith (The Last Ship), Dafne Keen (Logan – Farkas), Rebecca Henderson (Végtelen matrjoska), Amy Tsang, Margarita Levieva és Charlie Barnett (Lángoló Chicago) is szerepel. Az akolitus új részeit minden szerdán hajnalban mutatja be a Disney+.

Az akolitus
Forrás: Disney
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

107 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

ws df4e5958 a919 4fcc af64 20139cad699d 240721 070824
Sorozatok

Ezt érdemes tudni Az akolitus végén felbukkant Darth Plagueis kapcsán

Hallottad-e, hogyan járt a nagy Darth Plagueis, a bölcs?

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus kritika

Így sikerült Az akolitus, az első Star Wars-sorozat, mely maga mögött hagyta...