x
Filmek

Adam Driver főszereplésével forgatná újra a Rambo – Első vért Quentin Tarantino

Azután állt elő ezzel, hogy látta Ben Solot Az utolsó Jedikben.

Adam Driver főszereplésével forgatná újra a Rambo – Első vért Quentin Tarantino
  • Publishedaugusztus 7, 2021

Quentin Tarantinónak már csak egy filmet kell forgatnia, mielőtt visszavonul, legalábbis ő tűzte ki célul. Tarantino neve már felmerült egy új Stark Trek alkotásnál is, ami természetesen R-besorolást kapott volna – de ez a projekt halott -, legutóbb pedig eljátszott azzal a gondolattal, hogy mi lenne, ha újraforgatná a Rambo franchise első részét, és a főszerepet Adam Driver játszaná.

A Movieweb készített interjút a rendezővel, amikor azt mondta Tarantino, hogy ha egy jó filmet szeretne csinálni, amiről tudjuk, hogy jó, akkor újraforgatná a Rambo első részét. De nemcsak egyszerűen ismét filmre venné a sztorit, hanem egy olyan filmmel állna elő, ami szorosan kötődne David Morell azonos című regényéhez.

Ha csak egy jó filmet szeretnék csinálni, amiről tudnom, hogy ütős lenne, akkor fognám David Morell szerzőtől az Első vér című könyvet, és feldolgoznám. Nem azt a filmet, ami az Első vérből készült. A regényt csinálnám meg, Kurt Russell játszaná a seriffet, Adam Driver pedig Rambót.

Quentin Tarantino

Tarantino nagyra értékeli a regényben található összes párbeszédet, a rendező szerint ezek fantasztikusak, és nagyon jó lenne ezekből a dialógusokból filmet készíteni. Tarantino arról is beszélt, ha a következő lépése az lenne, hogy pusztán egy jó filmet csináljon, akkor a lehetőségek között ott van a Rambo – Első vér. Tekintettel Tarantino következő filmjére, ami a tizedik és állítólag az utolsó film, nem túl valószínű, hogy remake-t forgatna, s nem pedig nem egy eredettörténettel állna elő.

Morell regénye Első vér címen 1972-ben jelent meg, tíz évvel azelőtt, hogy 1982-ben bemutatták volna a klasszikusnak számító Rambo első részét. Bár mindkét alkotás részben ugyanazt a történetet dolgozza fel, mégis van néhány különbség a regény és a film között. Például a regényben csak Rambónak hívják a főhőst, nem pedig John Rambo, ahogy Sylvester Stallone karakterét megismertük, valamint az ikonikus késnek nyoma sincs a könyvben, amit sokan a főhőshöz társítanak. De talán a legnagyobb különbség, hogy a regényben Rambo meghal, míg Hollywood életben hagyta, s több folytatást is kapott a Vietnámot megjárt háborús hős.  

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.