Warner Bros.

A Warner Bros. felhagy a DVD és Blu-ray megjelenésekkel jövőre?

A Warner Bros. újabb nagy dobásra készül?

Nem először kapják fel a témát, hogy mikor jár le a fizikai adathordók korszaka, s váltunk teljesen a digitális platformra. A játékiparban már többször vitatták a kérdést, hogy meddig vásárolhatunk kópiákat az egyes konzolokra. De úgy tűnik, hogy a nagy váltást a játékipar hozza el, hanem az egyik filmstúdióhoz lesz köthető, miután jövőre teljesen száműzheti a lemezes filmeket a Warner Bros.

Egy hozzáértő elmondása szerint a Warner Bros. rövidesen teljesen elfelejti a fizikai adathordozókat, vagyis a lemezeket felváltja majd a digitális korszak. A szórakoztatóiparban még senki sem szánta el magát véglegesen, hogy lemondjanak a fizikai adathordozókról, amik felett eljárt az idő. Olcsóbb, tartósabb és egyszerűbb hozzájutni a digitálisan vásárolt tartalmakhoz, legyen szó filmről, sorozatról vagy éppen videojátékról. Küszöbön a váltás, jól mutatja az elmúlt egy év, mennyivel népszerűbbek lettek az online platformok. A WarnerMedia tavaly novemberbe egy nagyot húzott, amikor a hibrid-modell mellett döntöttek, így 2021-ben egyszerre digitálisan és moziban is bemutatják a filmeket, ám jövőre visszatérnek a régi rendszerhez.

Egy bennfentesre hivatkozva úgy tudni, hogy hamarosan újabb merész döntésre szánja el magát a stúdió: az elkövetkező egy-két évben nem fognak kiadni lemezt, kizárólag digitális formában vásárolhatjuk meg a filmeket és sorozatokat majd. Az animációs filmek történelmével foglalkozó, Jerry Beck az egyik zárt Facebook-csoportban állt elő elemzésével, miszerint hamarosan kivonul a fizikai lemezek piacáról a Warner Bros.

A hozzáértő véleménye szerint árulkodó jel lehet, hogy semmilyen évfordulós kiadással nem készül a stúdió, még a leghíresebb animációs karakterek sem kapnak különleges megjelenést jövőre, így például a Dobó kacsa vagy Csőrike első megjelenését sem fogják megünnepelni. Beck nem a cég alkalmazottja, ugyanakkor az elmúlt években megbízható forrásnak bizonyult, és a téma egyik legnagyobb szakértője, szóval bőven rászolgált a bizalmunkra. Bár azzal a ténnyel is számolni kell, hogy félretájékoztatták.

Ez az új szemlélet egybevág azzal a vállalat új víziójával, hogy minden platformon és eszközön elérhetővé tegyék az HBO Maxot. A szolgáltatás jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el, de ez hamarosan változni fog, és újabb országok előtt nyílik meg a streamingszolgáltatás. Még év vége előtt pedig Európába, köztük Magyarországra is elhozzák a streaming új korszakát.

Warner Bros.
Total
0
Shares
Previous Article

Júliusban belevethetjük magunkat ismét a zónába

Next Article
The Last of Us

Két új rendező csatlakozott a The Last of Us sorozatadaptációhoz

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!