Főoldal Filmek A Warner Bros. felhagy a DVD és Blu-ray megjelenésekkel jövőre?
Filmek

A Warner Bros. felhagy a DVD és Blu-ray megjelenésekkel jövőre?

A Warner Bros. újabb nagy dobásra készül?

203
Warner Bros.

Nem először kapják fel a témát, hogy mikor jár le a fizikai adathordók korszaka, s váltunk teljesen a digitális platformra. A játékiparban már többször vitatták a kérdést, hogy meddig vásárolhatunk kópiákat az egyes konzolokra. De úgy tűnik, hogy a nagy váltást a játékipar hozza el, hanem az egyik filmstúdióhoz lesz köthető, miután jövőre teljesen száműzheti a lemezes filmeket a Warner Bros.

Egy hozzáértő elmondása szerint a Warner Bros. rövidesen teljesen elfelejti a fizikai adathordozókat, vagyis a lemezeket felváltja majd a digitális korszak. A szórakoztatóiparban még senki sem szánta el magát véglegesen, hogy lemondjanak a fizikai adathordozókról, amik felett eljárt az idő. Olcsóbb, tartósabb és egyszerűbb hozzájutni a digitálisan vásárolt tartalmakhoz, legyen szó filmről, sorozatról vagy éppen videojátékról. Küszöbön a váltás, jól mutatja az elmúlt egy év, mennyivel népszerűbbek lettek az online platformok. A WarnerMedia tavaly novemberbe egy nagyot húzott, amikor a hibrid-modell mellett döntöttek, így 2021-ben egyszerre digitálisan és moziban is bemutatják a filmeket, ám jövőre visszatérnek a régi rendszerhez.

Egy bennfentesre hivatkozva úgy tudni, hogy hamarosan újabb merész döntésre szánja el magát a stúdió: az elkövetkező egy-két évben nem fognak kiadni lemezt, kizárólag digitális formában vásárolhatjuk meg a filmeket és sorozatokat majd. Az animációs filmek történelmével foglalkozó, Jerry Beck az egyik zárt Facebook-csoportban állt elő elemzésével, miszerint hamarosan kivonul a fizikai lemezek piacáról a Warner Bros.

A hozzáértő véleménye szerint árulkodó jel lehet, hogy semmilyen évfordulós kiadással nem készül a stúdió, még a leghíresebb animációs karakterek sem kapnak különleges megjelenést jövőre, így például a Dobó kacsa vagy Csőrike első megjelenését sem fogják megünnepelni. Beck nem a cég alkalmazottja, ugyanakkor az elmúlt években megbízható forrásnak bizonyult, és a téma egyik legnagyobb szakértője, szóval bőven rászolgált a bizalmunkra. Bár azzal a ténnyel is számolni kell, hogy félretájékoztatták.

Ez az új szemlélet egybevág azzal a vállalat új víziójával, hogy minden platformon és eszközön elérhetővé tegyék az HBO Maxot. A szolgáltatás jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el, de ez hamarosan változni fog, és újabb országok előtt nyílik meg a streamingszolgáltatás. Még év vége előtt pedig Európába, köztük Magyarországra is elhozzák a streaming új korszakát.

Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

HBO Max
Filmek

Novemberben az HBO Max kínálatából a következő műsorok kerülnek ki

A Transformers-rajongóknak nem marad sok idejük újranézni a filmeket, mert az HBO...

Warner Bros.
Filmek

Néhány év múlva megvásárolhatják a Warner Bros.-t, és már a lehetséges vevő is megvan

Gazdát cserélhet a Warner Bros. Pictures, és ennek komoly hatásai lesznek a...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?

streaming services
Filmek

Egy felmérésből kiderült, melyik streaming szolgáltatás törli a legtöbb sorozatot

Egy felmérésből kiderül, hogy tényleg a Netflix törli a legtöbb sorozatot?