Főoldal Filmek A Warner Bros. Discovery szerint vonzó lesz, ha elhagyják az “HBO” szót, mert ezzel új előfizetőket csábíthat magához az új streaming
Filmek

A Warner Bros. Discovery szerint vonzó lesz, ha elhagyják az “HBO” szót, mert ezzel új előfizetőket csábíthat magához az új streaming

Hamarosan érkezik az új streaming, és a vállalat szerint hízelgőbb lehet az új előfizetők számára, ha nem hallják az HBO szót.

253
HBO Max

A Warner Bros. Discovery arra készül egy jó ideje, hogy elhagyja az “HBO” szót a zászlóshajónak számító HBO Max streamingszolgáltató nevéből, és egy új névvel folytatják, miután a Warner Bros. és a Discovery egyesült tavaly. A vállalat még nem jelentette be, hogy mi lesz az új név, de már voltak találgatások arra, hogy mire keresztelhetik az HBO Max utódját.

Az egyesített HBO Max és Discovery+ szolgáltatások régóta tervezett átnevezése jelenleg is zajlik a háttérben, és a döntést részben az indokolta, hogy a vállalat véleménye szerint “az HBO név sok potenciális előfizetőt elriaszt” – jelentette csütörtökön a Bloomberg, és a TheWrap független forrásból megerősítette.

A névváltoztatással azt szeretnék elérni, hogy a szolgáltatás nem csak egy kibővített HBO Max lesz Discovery-tartalmakkal, és igaz ez a fordítottjára is, hogy az HBO Maxot sem alakítják át a Discovery+-ra. Bár a végleges név még nem ismert, de több forrás is elmondta, hogy egyszerűen csak Max lehet a befutó az új név. Amikor az HBO a ’90-es években a Szex és New York és a Maffiózók című sorozatok után díjnyertes óriáscéggé vált, a marketing szlogenjévé vált: “Ez nem TV. Ez HBO.” Az új mottó akár “Ez nem HBO. Ez Max.” lehet a névváltás után. A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav a közelmúltban tartott eredménybeszámolóján azt mondta, hogy az új nevet hivatalosan április 12-én jelentik be.

A Paramount Global markánsan más megközelítést alkalmazott a Paramount+ és a Showtime összeolvasztásakor: halmozták a neveket, így a Paramount+ és Showtime továbbra is vonzó maradt az előfizetők számára. (Vagy esetleg egyik partner sem volt hajlandó engedni a másiknak, s lemondani a névről.) Nyilvánvalóan ezt a megközelítést alkalmazta az HBO Max megszületésénél is a Warner Bros., azonban a szolgáltató nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, sok kritikát kapott a minősége után.

A Bloomberg értesülései szerint a streamingszolgáltató továbbra is havi 15-16 dollárt kér majd a reklámmentes változatért, de lesznek új előfizetői csomagok is. A tervek között szerepel egy havi 20 dolláros csomag is, ami jobb videó- és hangminőséget kínál, valamint egy olcsóbb, havi 10 dolláros, reklámokkal támogatott csomag. Az új streamingszolgáltató emellett a Discovery több ezer, forgatókönyv nélküli valóságshow-ja is elérhető lesz az előfizetők számára felár nélkül, míg a Discovery+ továbbra is saját, különálló, alacsonyabb árfekvésű szolgáltatásként működik majd.

HBO Mac
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Aquaman és az Elveszett Királyság
Filmek

Kiderült, mikortól lesz elérhető az Aquaman és az Elveszett Királyság az HBO Maxon

Aquaman és Fekete Manta visszavágóját hamarosan az HBO Maxon is megnézhetjük.

HBO Max
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat márciusban az HBO Max

Márciustól ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük az HBO Max-on.

Sorozatok

Új Trónok harca-spinoff sorozat készülhet

A Batman 2. íróját bíznák meg Aegon hódításainak megírásával.