Főoldal Filmek A Warner Bros. Discovery rengeteg felhasználót bukott a Max indulásával
Filmek

A Warner Bros. Discovery rengeteg felhasználót bukott a Max indulásával

A Warner Bros. Discovery negyedéves jelentéséből kiderült, hány millió felhasználót bukott a Max.

116
Max

A Max, a Discover+ és az HBO összesen 1,8 millió előfizetőt veszített a június 30-ig tartó három hónapban – jelentette be a Warner Bros. Discovery. A vállalat idén májusban indította el az új kombinált szolgáltatását, és a számok a alapján nem úgy indult a Max, ahogy azt szerették volna. A szolgáltatás egyébként jövőre Európába és Magyarországra is megérkezik.

A globális előfizetőszám a március végi 97,6 millióról június végére 95,8 millióra csökkent, miközben a Warner Bros. Discovery május 23-án indította el az Egyesült Államokban az új Max nevű streaming szolgáltatását.

A vállalat legutóbbi pénzügyi jelentésében David Zaslav elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a Maxot is magába foglaló, közvetlenül a fogyasztóknak szóló üzletág “jóval” a vállalat pénzügyi előrejelzései előtt jár. Na most ennek ellenére a Warner Bros. Discovery második negyedéves bevételei 4%-kal, számszerűsítve 10,3 milliárd dollárra csökkentek, a veszteség pedig 1,24 milliárd dollárra duzzadt.

A televíziós bevételek szintén csökkentek, ami részben a CW televíziós csatorna kevesebb sorozatának és a Warner Bros. Discovery tulajdonában lévő más platformokon értékesített sorozatok csökkenő számának tulajdonítható. A videójátékokból származó bevétel is elmaradt az előző évi negyedéves jelentéstől, ami kiugró volt a Lego Star Wars: The Skywalker Saga megjelenésével. Az otthoni és a mozis bevételek szintén csökkentek az egy évvel ezelőtti jelentéshez hasonlítva, ami nem túl meglepő, hiszen az elmúlt időben meglehetősen rosszul muzsikálnak a stúdió filmjei, noha a Barbie kivétel.

A Warner Bros. Discovery nem tért ki a Flash: A Villám gyenge bevételére, amely mindössze 268 millió dolláros bevétellel zárt a kasszáknál, de azt kijelentették, hogy a stúdió filmjei “következetlenek” voltak. A Barbie július végén jelent meg, azóta pedig a Matel bábuja megállíthatatlan a kasszáknál, több rekordot is megdöntött a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült film. A film bevétele csak a következő negyedéves beszámolóban érzékelteti majd hatását.

HBO Max
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Aquaman és az Elveszett Királyság
Filmek

Kiderült, mikortól lesz elérhető az Aquaman és az Elveszett Királyság az HBO Maxon

Aquaman és Fekete Manta visszavágóját hamarosan az HBO Maxon is megnézhetjük.

HBO Max
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat márciusban az HBO Max

Márciustól ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük az HBO Max-on.

Sorozatok

Új Trónok harca-spinoff sorozat készülhet

A Batman 2. íróját bíznák meg Aegon hódításainak megírásával.