Főoldal Filmek Hétfőn a Warner Bros. egy 15 éves rekordját döntötte meg a Barbie
Filmek

Hétfőn a Warner Bros. egy 15 éves rekordját döntötte meg a Barbie

A Barbie szárnyal a mozikban, és több rekordot is megdöntött hétfőn a kasszáknál. De az Oppenheimer is tartja magát.

8
Barbie

Greta Gerwig filmrendezőnő filmje hétfőn újabb 26,1 millió dollárt termelt az amerikai jegypénztáraknál – ez a Warner Bros. történetének legnagyobb hétfői bevétele, és a legnagyobb, amit egy női rendező valaha is elért. Ráadásul ez minden idők 13. legnagyobb hétfői bevétele, miután megelőzte a Jurassic World (25,3 millió dollár) inflációval nem korrigált bevételét.

A film észak-amerikai összbevétele hétfőn már 188,1 millió dollárra ugrott, és valószínűleg szerdára már a 200M dollárt is meghaladja a tengerentúlon. Korábban Christopher Nolan rendezőtől A sötét lovag tartotta a stúdió legnagyobb hétfői rekordját 24,5 millió dollárral, amennyiben nem vesszük figyelembe az inflációt.

A Barbie múlt hétvégén 162 millió dollárral nyitott, ami általában csak a stúdió szuperhősfilmjei tudtak felmutatni vagy az utolsó Harry Potter-film, ami hasonló nagy sikereket aratott hétfőn a kasszáknál. Emellett ez a valaha volt legnagyobb nyitófilm, amelyet női rendező készített.

A Mattel ikonikus divatbabájáról szóló film a várt 90-110 millió dolláros bevételt túlszárnyalva, Nolan és az Universal Oppenheimer című filmje mellett a negyedik legnagyobb hétvégét hozta az amerikai mozikban – és természetesen a világ más pontjain is. És ez volt az első alkalom a történelemben, hogy egy film legalább 100 millió dollárral, egy másik pedig legalább 50 millió dollárral nyitott a box office listán.

Az Oppenheimer szintén minden várakozást felülmúlva, 82,4 millió dollárral debütált az Államokban. A háromórás, R-besorolású történelmi dráma J. Robert Oppenheimerről és az atombomba készítéséről szintén jóval a várakozások felett teljesített, és Nolan harmadik legnagyobb amerikai bemutatója A sötét lovag – Felemelkedés (160,9 millió dollár) és A sötét lovag (158,4 millió dollár) mögött (inflációval nem korrigálva a bevételt). Arról már nem is beszélve, hogy olyan filmeket utasított maga mögé a közelmúltból, mint a Flash: A Villám, az Elemi, az Indiana Jones és a sors tárcsája vagy a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész.

Az Oppenheimer hétfőn Észak-Amerikában erős 12,6 millió dollárt keresett, így az ottani összbevétel 95,1 millió dollárra rúg, és kedden készül megugrani a 100 millió dollárt.

Barbie
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...

Thor: Szerelem és mennydörgés
Filmek

Taika Waititi üzent azoknak, akik a Thor: Szerelem és mennydörgés miatt kritizálták

Buta, unalmas és nagyon gyerekes volt a Thor: Szerelem és mennydörgés.