Főoldal Filmek Hétfőn a Warner Bros. egy 15 éves rekordját döntötte meg a Barbie
Filmek

Hétfőn a Warner Bros. egy 15 éves rekordját döntötte meg a Barbie

A Barbie szárnyal a mozikban, és több rekordot is megdöntött hétfőn a kasszáknál. De az Oppenheimer is tartja magát.

169
Barbie
Forrás: Warner Bros.

Greta Gerwig filmrendezőnő filmje hétfőn újabb 26,1 millió dollárt termelt az amerikai jegypénztáraknál – ez a Warner Bros. történetének legnagyobb hétfői bevétele, és a legnagyobb, amit egy női rendező valaha is elért. Ráadásul ez minden idők 13. legnagyobb hétfői bevétele, miután megelőzte a Jurassic World (25,3 millió dollár) inflációval nem korrigált bevételét.

A film észak-amerikai összbevétele hétfőn már 188,1 millió dollárra ugrott, és valószínűleg szerdára már a 200M dollárt is meghaladja a tengerentúlon. Korábban Christopher Nolan rendezőtől A sötét lovag tartotta a stúdió legnagyobb hétfői rekordját 24,5 millió dollárral, amennyiben nem vesszük figyelembe az inflációt.

A Barbie múlt hétvégén 162 millió dollárral nyitott, ami általában csak a stúdió szuperhősfilmjei tudtak felmutatni vagy az utolsó Harry Potter-film, ami hasonló nagy sikereket aratott hétfőn a kasszáknál. Emellett ez a valaha volt legnagyobb nyitófilm, amelyet női rendező készített.

A Mattel ikonikus divatbabájáról szóló film a várt 90-110 millió dolláros bevételt túlszárnyalva, Nolan és az Universal Oppenheimer című filmje mellett a negyedik legnagyobb hétvégét hozta az amerikai mozikban – és természetesen a világ más pontjain is. És ez volt az első alkalom a történelemben, hogy egy film legalább 100 millió dollárral, egy másik pedig legalább 50 millió dollárral nyitott a box office listán.

Az Oppenheimer szintén minden várakozást felülmúlva, 82,4 millió dollárral debütált az Államokban. A háromórás, R-besorolású történelmi dráma J. Robert Oppenheimerről és az atombomba készítéséről szintén jóval a várakozások felett teljesített, és Nolan harmadik legnagyobb amerikai bemutatója A sötét lovag – Felemelkedés (160,9 millió dollár) és A sötét lovag (158,4 millió dollár) mögött (inflációval nem korrigálva a bevételt). Arról már nem is beszélve, hogy olyan filmeket utasított maga mögé a közelmúltból, mint a Flash: A Villám, az Elemi, az Indiana Jones és a sors tárcsája vagy a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész.

Az Oppenheimer hétfőn Észak-Amerikában erős 12,6 millió dollárt keresett, így az ottani összbevétel 95,1 millió dollárra rúg, és kedden készül megugrani a 100 millió dollárt.

Barbie
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...

Barbie
Filmek

Sok mindennek történnie kell, de Greta Gerwig megcsinálná a Barbie folytatását

A Barbie rendezője már nem ellenzi a folytatást, jöhet a folytatás?