Főoldal Filmek A Warner Bros. 100 éves fennállásának legnagyobb box office bukása lesz a Flash: A Villám
Filmek

A Warner Bros. 100 éves fennállásának legnagyobb box office bukása lesz a Flash: A Villám

Még a stúdió 2011-es Zöld Lámpása is jobban teljesített a kasszáknál, mint a Flash: A Villám.

185
Flash: A Villám

A Flash: A Villám kasszasikernek indult a DC Univerzum leggyorsabb szuperhőseként, de hamar kiderült, hogy az idei év egyik legnagyobb bukása lehet a film. Ha marad minden, akkor az egyik legnagyobb bukásként vonul be a történelembe, és ha ez még nem lett volna elég, akkor itt az újabb nagy csapás: kevesebb lehet a bevétele, mint a csalódást keltő 2011-es Zöld Lámpásnak.

Pár napja több külföldi portál is megírta, hogy a Flash: A Villám lesz a Warner Bros. 100 éves története során a legnagyobb bukás, amit valaha kiadott a stúdió. Megdöbbentő fordulat, de a több mint 200 millió dolláros gyártási költségvetéssel és a marketingre költött 100 millió dollárral a stúdiónak egyszerűen esélye sincs arra, hogy ebben a szakaszban akár csak a nullszaldó közelébe kerüljön (a film jelenlegi világméretű bevételei mindössze 263 millió dollárra rúgnak).

Az elemzők jobban elmerültek a számok halmazába, és újabb kínos “villámtényt” konstatáltak a DC Univerzumának leggyorsabb szuperhősével kapcsolatban. Az inflációval nem korrigálva a 2011-es katasztrofális Zöld Lámpás-film Ryan Reynolds főszereplésével több bevételt hozott, mint a Flash: A Villám. Ez elképesztő fejlemény, különösen akkor, amikor a Warner Bros. Discovery teljes meggyőződéssel állította, hogy 2023 legnagyobb slágerével van dolgunk, és ez lett minden idők legjobb szuperhősfilmje.

A mozifilm megjelenése előtt a stúdió büszkén hencegett olyan hírességek elragadó reakcióival, mint Tom Cruise, Jaden Smith és Stephen King. Még a DC Studios új társ-vezérigazgatója, James Gunn is arról beszélt, és úgy jellemezte a filmet – amely 64%-os a Rotten Tomatoes-on -, hogy a valaha készült “legjobb” szuperhősfilmek közé tartozik.

A korai vetítések lehetővé tették, hogy a rajongók és a kritikusok is megosszák gondolataikat a blockbusterről, de ahogy telt az idő, kezdett világossá válni, hogy sokan nem voltak elragadtatva a látottaktól. A rossz VFX, a hátborzongató és bénán kivitelezett cameók és a kusza történet megpecsételte a film sorsát, és a mérleg nyelve inkább a rossz irányba mozdult el.

És akkor még nem beszéltünk a problémás főszereplőről, de a DC Univerzum sem lábalt még ki a problémákból, amivel szembesült Zack Snyder irányítása alatt. A franchise olyan szinten megkopott, hogy még egy reboot is nehézségekbe ütközhet, így a DCU kezdeti időszakában mindenképpen kordában kell tartani a költségvetést, és visszafogni a kasszasikerekkel kapcsolatos elvárásokat.

Flash - A Villám
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...