Főoldal Filmek A Vasököl eredeti terveiről mesélt Anthony Mackie
Filmek

A Vasököl eredeti terveiről mesélt Anthony Mackie

Néhány éve felmerült egy spinoff-sorozat ötlete is, amiből eddig semmit nem láttunk.

262
Vasököl

Anthony Mackie manapság a Marvel Moziverzumban betöltött szerepével van elfoglalva, ugyanis Chris Evans után átvette Amerika kapitány szerepét. Mackie 2014-ben mutatkozott be a Marvelnél az Amerika kapitány: A tél katonája című filmben, azóta pedig állandó szereplője lett a franchise-nak, de talán kevesen emlékeznek arra, hogy a 2011-es Vasököl című filmben is feltűnt Hugh Jackman mellett.

A 2011-es film főszereplői Hugh Jackman, Evangeline Lilly és Anthony Mackie voltak, a történet egy apát és fiát követte, akik évek óta tartó különélés után kibékülnek, miközben egy roncstelepen talált robottal ringbe szállnak, hogy elhódítsák a világbajnoki címet.

A Vasököl folytatásáról több cikk is született, majd néhány éve felröppent egy friss pletyka, hogy a Disney nem mozifilmben, hanem egy Disney+-sorozatban gondolkozik. 2022 januárjában hírt kaptunk, hogy Shawn Levy visszatér, de gyakorlatilag azóta nem hallani a projektről. Mackie mellett Levy is rettentően elfoglalt lett, mivel ő kapta meg a Deadpool 3. rész rendezését.

Most az Inverse-nek adott interjújában Mackie visszatekintett a projekt forgatására, és bevallotta, hogy évente legalább egyszer-kétszer felhívja Levyt, hogy sürgesse a régóta esedékes folytatást. A Captain America: Brave New World sztárja azt is elárulta, hogy mi volt az eredeti terv a franchise-zal.

Úgy volt, hogy trilógia lesz belőle. Három vagy négy filmnek kellett volna készülnie belőle.

Anthony Mackie

Levy és a film szereplői a Vasököl megjelenése óta más projektekkel vannak elfoglalva, és valószínűleg nem változik ez a közeljövőben sem, így nem túl valószínű, hogy egyhamar lesz valami ebből. Kérdéses az is, hogy elkészül a sorozat, mert túl nagy a csend a projekt körül, pedig a rajongók azóta is kitartanak mellette. A film a bemutatásakor alig 300 millió dolláros bevételt hozott, és tekintve, hogy a költségvetése mindössze 110 millió dollár volt, őszintén szólva kicsit meglepődtünk, hogy még nem készült el a folytatás.

A másik nagy kérdés, hogy az eredeti szereplők közül visszatér-e valaki a kis Disney+ sorozatában, bár úgy hallottuk, hogy ez inkább spin-off lesz, mint egy teljes értékű folytatás. Tavaly nyáron Levy azt mondta, hogy “inkább ne csináljunk semmilyen sorozatot, minthogy készüljön belőle egy rossz”, majd hozzátette: “Végre hallottam egy olyan elképzelést, amely a film történetét veszi alapul, és igazán izgalmas dolgok történnek benne. Végre nagyon izgatott vagyok, hogy merre tartunk”.

Vasököl
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események