Universal Pictures

A Universal és az AMC 17 napra csökkentette a premier és a VOD megjelenési közötti ablakot

A Universal és az AMC kibékült.

Ahogy az várható volt, nem tartott sokáig a háború a Universal Pictures és az AMC mozihálózat között. Az AMC még nyár elején mondott nemet a stúdió filmjeire, amiért a stúdió szó nélkül bemutatta a Trollok a világ körül animációs folytatást, s ez nem tetszett az észak-amerikai mozihálózatnak. Az AMC közleményében akkor úgy fogalmazott, hogy bojkottálni fogják a stúdió filmjeit. Később a Cineworld is csatlakozott a mozgalomhoz.

Néhány órával ezelőtt hivatalos közleményben tudatták, hogy a tárgyalások sikerrel zárultak a felek között. A stúdiónak és a moziláncnak sikerült olyan megállapodást kötni egymással, ami lerövidíti a premierek és a digitális formában történő bemutató közötti időablakot. Ennek köszönhetően a Universal stúdiónak lehetősége nyílik arra, hogy három héttel a premier után már VOD formában is elérhetővé tegye bármelyik alkotását.

Alighanem a történet itt ezzel még nem zárult le, mert ezzel az új megállapodással újabb lavinát indíthat el a Universal. Hagyományosan a filmforgalmazók és a mozik között egy 90 napos megállapodás van érvényben, miután a stúdiók szabadon elérhetővé tehetik az alkotásokat lemezes, digitális és streaming formában. A The New York Times értesülései szerint most ezt az ablakot rövidítették le 17 napra, így a 18. napon már gyakorlatilag mindenki otthonról nézheti a Universal alkotásait.

A Universal filmrészleg szórakoztató csoport elnöke, Donna Langley közleményében a következőket mondta az új egyezségről:

Kollektív vágyunk vezetett ahhoz, hogy az AMC partnerünkkel összekovácsolódva virágzó jövőt biztosítsunk a filmek terjesztési ökoszisztémájának, valamint változatos és opcionális fogyasztói igényekkel találkozzanak.Donna Langley

Csak idő kérdése volt, hogy az AMC szíve mikor enyhül meg, hiszen ebben a nehéz helyzetben egyik nagy mozihálózat sem engedheti meg magának, hogy olyan kasszasikereket veszítsen, mint a Halálos iramban vagy a Jurassic World. Amerikában a nagyobb mozik még mindig nem tudtak kinyitni, de jövő hónapban a Regal folyamatosan fogja megnyitni a kapukat, és a többször is elhalasztott Tenetet is bemutatják 70 országban.

AMC Theatre
Total
18
Shares
Previous Article

A generáció elveszett kincsei – 3. rész

Next Article

A Tony Hawk's Pro Skater 1+2 soundtrack kiegészül még 37 dallal

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!