x
Sorozatok

A Trónok harca – Sárkány háza: George R. R. Martin bejelentette, hogy elkészült a 10 epizódos sorozat

A megfeszítő munka befejeződött múlt héten, várjuk a bemutatót.

A Trónok harca – Sárkány háza: George R. R. Martin bejelentette, hogy elkészült a 10 epizódos sorozat
  • Publishedfebruár 23, 2022

George R.R. Martin még múlt héten örömmel jelentette be a rajongóknak, hogy befejeződött a Trónok harca – Sárkány háza bemutatkozó évadának forgatása. Igen, a szereplők és a stáb, akik már 2021 áprilisa óta keményen dolgoztak, befejezték a teljes 10 részes évadot, a nagyon várt Trónok harca előzményt.

A kedvelt fantasy sorozat írója blogján számolt be a hírről azzal a kommentárral, hogy pár jelenetet már látott a sorozatból, és az írás, a rendezés, a színészek, mind fantasztikusak. Martin viszont figyelmeztette a rajongókat, hogy ne örüljenek túlságosan, mert még sok dolgot el kell intézni, hogy elkészüljön a sorozat. De a forgatást befejezték, ami hatalmas lépés volt a sorozatnak és az HBO-nak.

Eddig annyit tudunk, hogy a Trónok harca – Sárkány háza vissza fogja repíteni a nézőket az időben, mivel 200 évvel a Trónok Harca cselekménye előtt fog játszódni. Ahelyett, hogy a sorozat különböző családok történetét követné végig, inkább a Targaryen házra fog fókuszálni. Pontosabban, a történet annak a polgárháborúnak az idején fog játszódni, amely szétszakította a családot, másnéven a Sárkányok tánca alatt. Mivel a család jelmondata a „Tűz és Vér”, a rajongók biztosak lehetnek benne, hogy mindkettőből láthatnak majd bőven a sorozatban.

Martin Tűz és vér könyve alapján készült, a spinoff-sorozat szereplői Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Rhys Ifans, Fabien Frankel, Ryan Corr, Jefferson Hall, David Horovitch, Graham McTavish, Matthew Needham, Bill Paterson és Gavin Spokes lesznek.

A két showrunner, Miguel Sapochnik és Ryan Condal executive producerek lesznek Martin és Vince Gerardis mellett. A sorozatot pedig Martin és Condal készítette közösen.

Martin a posztjában dicsérte Spochnikot, Condalt, a stábot, és a „csodálatos szereplőgárdát” a nagyszerű munkájukért. A Sárkányházat övező sajtóhíreket hallva sokunkban felmerül a kérdés: „Mikor kerül adásba?”, vagy ahogy Martin fogalmazott:

Mikor fognak táncolni a sárkányok? Bárcsak megmondhatnám megismételve, hogy néhány munka még várat magára.

Idén tavasszal? Valószínűleg nem. Talán nyáron? Lehetséges. Ősszel? Ki tudja? Tudni fogjátok, ha mi is

George R. R. Martin

Martin egy olyan ember, aki szeret minket kételyek közt tartani, viszont most úgy tűnik még ő maga sem tudja mikor fog megjelenni a sorozat.

George R.R. Martin
Written By
Nagy Ágota