Főoldal Filmek A Thor: Szerelem és mennydörgés nagyon korai tervein Gorr tényleg úgy néz ki, mint Voldemort
Filmek

A Thor: Szerelem és mennydörgés nagyon korai tervein Gorr tényleg úgy néz ki, mint Voldemort

A korai terv alapján már értjük, miért változtattak annyit Gorr külsején.

155
Thor: Szerelem és mennydörgés

John Staub, a Marvel Studios koncepcióművésze felfedte a gonosztevő Gorr, az isteni mészáros egyik legkorábbi tervét, amelyet még azelőtt készített, hogy Christian Bale megkapta volna a szerepet a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmben.

A Thor: Szerelem és mennydörgés gonosztevőjéről, Gorrról, az isteni mészárosról már láttunk jó néhány alternatív változatot, de ez a legújabb koncepciórajz vitathatatlanul az eddigi legpontosabb képregényes dizájnt mutatja, sőt tisztán kivehető a hasonlóság egy másik franchise ikonikus gazemberével. Így már érthető, hogy a készítők miért döntöttek úgy, hogy letesznek erről az irányról.

A John Staub által az Instagramon megosztott kép a művész egyik legkorábbi terve a karakterről, amelyet még azelőtt készített, hogy Christian Bale-t beválasztották volna a szerepbe.

“Az egyik első próbálkozásom Gorr, az isteni mészáros tervéről, mielőtt bárki is megkapta volna a szerepet” – írta a poszthoz Staub. “Rengeteg kérdés volt, hogy teljesen CG vagy protézist használnak, vagy ezek keverékét. Szóval rengeteg dolgoztunk rajta. Nagyon szórakoztató volt rajta dolgozni, mivel nem egy tipikus antagonista volt. Egy olyan karakter volt, aki nagy veszteséggel és árulással küzdött. Köszönöm, hogy megnézted!”

A hírek szerint Gorr külsejét azért módosították, mert a korai sminkpróbák alatt Bale karaktere túlságosan nagy hasonlóságot mutatott Harry Potter Voldemortjára, és ezt a nagyon korai tervet elnézve, jogos volt az aggodalom a készítők részéről. Kétségtelen, hogy ez a terv nagyon képregényhű lett, félelmetes ellenfélnek néz ki a rajzon Gorr, de így is hátborzongató volt az Oscar-díjas színész az isteni mészáros szerepében a filmvásznon – csak kár, hogy kevés időt töltött a képernyőn, s nem igazán tudott kibontakozni a karakter.

A Marvel Studios új filmjében, a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmben a mennydörgés istene az eddigiekhez nem fogható utazásra indul: a belső békét kutatja. A szuperhősködéstől való visszavonulása azonban rövidre sikerül, mivel a galaktikus gyilkos, Gorr, az Istenölő az istenek kiirtását tűzi ki céljául. A reá váró küzdelemhez Thor segítségül hívja Valkűr királyt, Korgot és volt barátnőjét, Jane Fostert, aki – Thor legnagyobb meglepetésére – képes használni a mágikus pörölyt, Mjölnirt. Ők együtt embert- és istent próbáló kozmikus kalandra indulnak, hogy kiderítsék az Istenölő bosszújának rejtélyes okát, s megállítsák, amíg még nem késő.

Minap kiderült, hogy néhány hét múlva, a Disney+ Day napján fog megjelenni a film online, a streaming szolgáltató felületén.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vasember
Filmek

Kevin Feige végre reagált azokra a pletykákra, hogy Robert Downey Jr. visszatérhet Vasemberként

Megszólalt a témában a Marvel Studios vezetője is, hogy visszatérnek-e az eredeti...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.

Pókember: Idegenben
Filmek

Tom Holland csak akkor fog újra Pókembert játszani, ha megéri visszatérni

Nyomós ok kell azért, hogy elkészüljön a Pókember 4.