Főoldal Filmek Gorr, az isteni mészáros sokkal félelmetesebb külsőt kapott a Thor: Szerelem és mennydörgés koncepciórajzán
Filmek

Gorr, az isteni mészáros sokkal félelmetesebb külsőt kapott a Thor: Szerelem és mennydörgés koncepciórajzán

Egy teljesen idegen külsőt is kaphatott volna Gorr, az isteni mészáros.

170
Thor: Szerelem és mennydörgés

A Thor: Szerelem és mennydörgés főellensége a Christian Bale által alakított Gorr, az isteni mészáros volt. A filmben Gorrnak volt egyfajta tragikus háttértörténete, miután a lánya meghalt, de az Istenébe vetett hite erős maradt. Egészen addig, amíg nem találkozott az istenével, és rá nem jött, hogy az teljesen közömbös a szenvedése iránt, ezért megölte őt, és fejébe vette, hogy végez minden istennel.

A Marvel-rajongóknak egy dolog tűnt fel Christian Bale Gorr karakterével kapcsolatban, mégpedig az, hogy mennyire különbözött attól az alaktól, akiről a képregényekben olvashattak. A Marvel kockásaiban Gorr egy idegen lény volt, míg a Bale által alakított karakter emberi külsőt kapott. Taika Waititi magyarázata szerint a változtatásokra azért volt szükség, mert Gorr megjelenése hasonlóságot mutatott volna a Harry Potter-franchise rettegett antagonistájával, Voldemort nagyúrral.

De egy időben készült egy olyan terv is, hogy a karaktert idegenebb külsővel ruházzák fel. A most bemutatott új koncepciórajz ezt a korábbi és idegenebb dizájnt mutatja be Gorr-ról. A film koncepciótervezője, Ken Barthelmey közösségi oldalán mutatta be a tervet, amit a filmhez készített.

A Marvel Studios új filmjében, a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmben a mennydörgés istene az eddigiekhez nem fogható utazásra indul: a belső békét kutatja. A szuperhősködéstől való visszavonulása azonban rövidre sikerül, mivel a galaktikus gyilkos, Gorr, az Istenölő az istenek kiirtását tűzi ki céljául. A reá váró küzdelemhez Thor segítségül hívja Valkűr királyt, Korgot és volt barátnőjét, Jane Fostert, aki – Thor legnagyobb meglepetésére – képes használni a mágikus pörölyt, Mjölnirt. Ők együtt embert- és istent próbáló kozmikus kalandra indulnak, hogy kiderítsék az Istenölő bosszújának rejtélyes okát, s megállítsák, amíg még nem késő.

A Thor: Szerelem és mennydörgés már a mozikban, a filmről spoilermentes kritikánkat pedig már olvashatjátok az oldalon.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.

Pókember: Idegenben
Filmek

Tom Holland csak akkor fog újra Pókembert játszani, ha megéri visszatérni

Nyomós ok kell azért, hogy elkészüljön a Pókember 4.

Michael Waldron
BREAKINGFilmek

A Loki alkotója dolgozik a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvén

A Multiverzum fő írója dolgozik a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvén.