Főoldal Filmek A Disney+ Day izgalmas premierekkel jelentkezik, köztük a Marvel Studios Thor: Szerelem és mennydörgés bemutatójával
Filmek

A Disney+ Day izgalmas premierekkel jelentkezik, köztük a Marvel Studios Thor: Szerelem és mennydörgés bemutatójával

Néhány hét múlva már online is nézhető a Thor: Szerelem és mennydörgés.

294
Thor: Szerelem és mennydörgés

A Disney+ Day számos izgalmat tartogat az előfizetők számára, ugyanis a szeptember 8-án világszerte új filmek, sorozatok kerülnek fel a Disney+-streaming platformra – olvasható a Disney+ sajtókönyvében. Valamint a Disney-parkokban; és az Experiences and Products szegmenshez tartozó helyszíneken több ünnepségeket is rendeznek. A Disney+-ra kerülő új tartalmak között szerepel a Marvel Studiostól a Thor: Szerelem és mennydörgés, az Assembled: Így készült a Thor: Szerelem és mennydörgés. Ezen kívül elérhető lesz az Obi-Wan Kenobi: Egy jedi visszatérése, az Esküvői szezon, a Mike a Tierra Incógnita; valamint az Üdvözlet a klubban, amely A Simpson család új rövidfilmje.

Disney+ Day premierek:

A Disney+ Day kínálata várva várt világpremiereket tartalmaz a Disney, a Pixar, a Marvel, a Star Wars, a National Geographic, a The Simpsons és még sok más filmes produkciótól. A szeptember 8-án délelőtt, a streaming platformra érkező új tartalmak között szerepelnek többek között a következők:

A Marvel Studios Thor: Szerelem és mennydörgés című filmjében a mennydörgés istene (Chris Hemsworth) soha nem látott kihívással szembesül, hiszen önmagát kell megismernie. Erőfeszítéseit azonban megakasztja Gorr, az Istenölő (Christian Bale) felbukkanása, aki ki akarja irtani az isteneket. Az ellenség legyőzésére Thor segítségül hívja a Valkűr királyt (Tessa Thompson), Korgot (Taika Waititi) és a volt barátnőjét, Jane Fostert (Natalie Portman), aki – Thor legnagyobb megdöbbenésére – megmagyarázhatatlan módon ugyanúgy képes használni varázspörölyét, Mjölnirt, mint maga a Hatalmas Thor. Kis csapatuk hajmeresztő kozmikus kalandokba keveredik, miközben megpróbálnak rájönni az Istenölő rejtélyes bosszúvágyának okára, hogy megállítsák őt, mielőtt még túl késő lenne.
A Thor: Szerelem és mennydörgés 15 másik MCU (Marvel Cinematic Universe) filmhez csatlakozik, amelyeket már IMAX Enhanced verzióban streamelhetünk a Disney+-on. Ennek segítségével az előfizetők otthon is élvezhetik az IMAX kibővített képarányát, amely akár 26 százalékkal nagyobb képet biztosít a magával ragadó vizuális élmény érdekében. (További költségeket vagy készüléket nem igényel. A tartalom hozzáférhetősége régiónként változik!). További információ az IMAX Enhancedről a Disney+-on érhető el.

Assembled: Így készült a Thor: Szerelem és mennydörgés: Foglalj helyet Taika Waititi, Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale és Tessa Thompson mellett, akik elárulják a Thor: Szerelem és mennydörgés című film forgatásának titkait! A szereplőkkel és a stábbal készített mélyinterjúk, valamint a forgatáson és azon kívül készült nyers, eddig nem látott felvételek segítségével a werkfilm lerántja a leplet a mennydörgés istenének negyedik nagyjátékfilmjéről.

Obi-Wan Kenobi: Egy jedi visszatérése: Soha nem látott, kulisszák mögötti felvételekkel, személyes történetekkel és jelentőségteljes pillanatokkal, az Obi-Wan Kenobi: Egy jedi visszatérése, a Lucasfilm Disney+-ra készült saját gyártású sorozatának, az Obi-Wan Kenobinak a készítését mutatja be, egy történetet, amely tíz évvel a Star Wars: A Sith-ek bosszúja drámai eseménye után kezdődik. Ez a Lucasfilm és a Supper Club által készített, lényegre törő dokumentumfilm megmutatja Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker, Ewan McGregor és Hayden Christensen visszatérését. Deborah Chow rendező, a stáb és a színészek egy új történetet alkottak meg a Star Wars ikonikus karaktereivel, Obi-Wan Kenobival, Darth Vaderrel és Leia hercegnővel, miközben új hősöket és gonosztevőket is bevezettek a saga történetébe. Az Obi-Wan Kenobi: Egy jedi visszatérése a filmkészítésnek azt az oldalát mutatja be, ami a Star Wars-t olyan egyedivé teszi, ez többek között a generációkon átívelő örökség és a szeretett karakterek iránti tiszteletet és szenvedélyt.

Üdvözlet a klubban (egy új rövidfilm A Simpson családtól): Lisa Simpson, miközben hercegnővé akar válni, meglepődve tapasztalja, hogy rossznak lenni sokkal szórakoztatóbb lehet…

Tierra Incógnita (Latin-Amerikában készült saját gyártású sorozat): A Tierra Incógnita egy tinédzser, Eric Dalaras (Pedro Maurizi) történetét mutatja be, aki egy hajmeresztő világot fedez fel, miközben a szülei nyolc évvel ezelőtti rejtélyes eltűnése után kutat. Eric, akit anyai nagyszülei nevelnek húgával, Umával (Mora Fisz), úgy dönt, hogy megszökik otthonról, és visszamegy gyerekkori városába, Cabo Qwertbe, hogy ott keressen válaszokat, ahol szüleit utoljára látták: a Tierra Incógnita horrorparkban. Barátai, nővére, nagynénje segítségével Ericnek le kell győznie félelmeit, hogy válaszokat találjon és megoldja a rejtélyt egy sötét és ismeretlen világban.

A Disney+ Day-en bemutatkozó, korábban már bejelentett filmek, sorozatok között szerepelnek még a következők:

Pinokkió: Az Oscar®-díjas Robert Zemeckis rendezi az élőszereplős mesét, amely a mindenki által ismert fabábúról szól, aki izgalmas kalandra indul, hogy igazi kisfiúvá váljon. Tom Hanks alakítja Geppettót, a fafaragót, aki úgy készíti el és kezeli Pinokkiót (Benjamin Evan Ainsworth), mintha a saját fia lenne. Joseph Gordon-Levitt tölti be Tücsök Tihamér szerepét, aki Pinokkió vezetője és egyben „lelkiismerete” is; az Oscar-jelölt Cynthia Erivo alakítja a Kék Tündért; Keegan-Michael Key a „becsületes” Johnt; az Oscar-jelölt Lorraine Bracco az új karaktert, Sofia Sirályt, Luke Evans pedig a Kocsist.

Amazon: Ügyvéd (Új részek minden csütörtökön): A Marvel Studios Amazon: Ügyvéd című sorozatában Jennifer Walters, emberfeletti jogi ügyekre specializálódott ügyvéd a szingli harmincasok kihívásokkal teli életét éli, miközben egyébként kétméteres, szupererős Hulkként tengeti mindennapjait. A kilenc epizódból álló sorozatban számos MCU (Marvel Cinematic Universe)-veteránt láthatunk – köztük van Mark Ruffalo mint Smart Hulk, Tim Roth mint Förtelem és Benedict Wong mint Wong, valamint Ginger Gonzaga, Josh Segarra, Jameela Jamil, Jon Bass és Renée Elise Goldsberry is feltűnik a képernyőn. A rendező Kat Coiro (1., 2., 3., 4., 8., 9. epizód) és Anu Valia (5., 6., 7. epizód), a forgatókönyvet Jessica Gao írta. Az executive producerek: Kevin Feige, Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Brad Winderbaum, Kar Coiro és Jessica Gao.

Verdák az utakon: A sorozat Villám McQueent és legjobb barátját, Matukát követi, amint Kipufogó Fürdőtől kelet felé tartanak, hogy találkozzanak Matuka testvérével. Útközben minden megálló egy külön kaland, fantasztikus útszéli látnivalókkal és színes új karakterekkel. A „Verdák az utakon” producere Marc Sondheimer. A sorozat epizódjait Steve Purcell (1., 2., 8. epizód), Bobby Podesta (5., 6., 9. epizód) és Brian Fee (3., 4., 7. epizód) rendezte. A kilenc epizód zenéjét Jake Monaco szerezte.

Felnőtté válás: A Brie Larson és a Culture House által készített Felnőtté válás egy innovatív hibrid dokumentumfilm-sorozat, ami a kamaszkor kihívásait, diadalait és bonyodalmait tárja fel tíz lenyűgöző felnőtté válási történeten keresztül. A sorozat narratív, kísérleti és dokumentumfilmes technikával követ egy-egy 18 és 22 év közötti szereplőt, aki elmeséli a saját történetét. A megélt élmények széles skáláját jelenítik meg, érzelmileg erőteljes elbeszéléseket nyújtva a közönségnek, amelyek lebilincselő képet adnak a tinédzserkorról és a sokféle társadalmi, családi és belső akadályról, amelyekkel a fiatalok szembesülnek az önfelfedezés és elfogadás felé vezető úton. Minden 30 perces epizódban egy fiatal vagy „hős” és az ő felnőtté válási tapasztalatait ismerhetjük meg. A részek középpontjában egy rendkívül bizalmas interjú áll, ami lehetővé teszi hőseink számára, hogy végigvezessenek minket gyerekkoruktól a kamaszéveikig. Az interjúk mellett kreatív eljátszott jelenetek segítenek életre kelteni a jelentősebb fordulópontokat.

Fantasztikus kalandok Bertie Gregoryval: A 29 éves National Geographic Explorer Bertie Gregory a kalandorok és természetfilmesek új generációjának arcaként a nézőket kalandos, hihetetlenül izgalmas utazásra viszi, amely vad világunk leglátványosabb és legtitkosabb zugaiba vezet. A National Geographic Fantasztikus kalandok Bertie Gregoryval című Disney+ saját gyártású műsora a legmodernebb filmtechnológiával felvértezve szakít a hagyományos természettudományi műsorok formájával: rendkívüli, valós élettörténeteket mesél el az állatokról, és a nézőket is magával viszi a cselekmény minden egyes mozzanatára. A karizmatikus, BAFTA-díjas filmrendező heteken keresztül merül el az állatok életében, hogy megörökítse a bolygónk legzordabb környezetében élő legendás lények eddig el nem mondott történeteit. Ebben az évadban Bertie az Antarktisz jeges világát járja be, hogy megkeresse a valaha filmre vett legnagyobb méretű bálnacsapatot, és szemtől szembe kerül a bölényvadászatra szakosodott oroszlánokkal Zambiában. A többrészes kalandsorozatban egy ambiciózus, a világot átszelő utazásra viszi el a nézőket, bemutatva a természeti világot egy olyan időszakban, amikor az a legnagyobb kihívásokkal néz szembe.

Esküvői szezon: A több filmes műfajjal egyszerre operáló sorozat Katie és Stefan történetét meséli el, akik egy esküvőn egymásba szeretnek, majd viszonyt kezdenek, annak ellenére, hogy Katie-nek már van vőlegénye. Két hónappal később Katie esküvőjén a nő új férjét és annak egész családját meggyilkolják. A rendőrség szerint Stefan tette, Stefan szerint pedig Katie tette, de senki sem tudja biztosan, mi az igazság.

Mike: A Mike című új sorozat Mike Tyson mozgalmas és ellentmondásokkal teli történetét dolgozza fel. A 8 epizódból álló minisorozat Tyson bokszolói karrierjének és magánéletének viharos hullámvölgyeit tárja fel – a sportoló nemzetközi elismertségétől a kitaszítottságáig, majd a csúcsra való visszatéréséig. A sorozat hűen ábrázolja hogyan befolyásolta Mike Tyson életét az Amerikára jellemző kiélezett versenyt, az osztálykülönbségek, a média hatalma, a vagyoni megosztottság és amerikai álom ígérete.

Disney+
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Disney Plus
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat márciusban a Disney+

Márciustól ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük a Disney+-on.

Star Wars: The Acolyte
Sorozatok

Kiszivárogtatták a The Acolyte pontos megjelenési időpontját

Az utóbbi évek legjobban várt sorozata a The Acolyte.

Oscar
Filmek

A Disney+ élőben közvetíti a 96. Oscar-díjátadót

Nem maradunk le a 96. Oscar-díjról, a Disney+ élőben adja itthon.