Főoldal Filmek A Thor: Szerelem és mennydörgés koncepciórajzán a képregényhű Gorr, az isteni mészáros látható
Filmek

A Thor: Szerelem és mennydörgés koncepciórajzán a képregényhű Gorr, az isteni mészáros látható

Újabb adag koncepciós tervet kaptunk Gorr, az isteni mészáros korai tervéről.

158
Thor: Szerelem és mennydörgés

A Marvel Studios koncepciórajzolója megosztott néhány alternatív tervet Gorr, az isteni mészárosról a Thor: Szerelem és mennydörgésből, az egyikben Christian Bale gonosztevője egészen képregényhű megjelenést kapott, mint ahogy a filmben láttuk. De korábban már tudtuk, hogy ennek nyomós oka volt, hogy miért kellett megváltoztatni Gorr megjelenését.

Nem hazudunk, ha azt mondjuk, hogy Christian Bale által életre keltett Gorr az egyik legjobb főellenség volt a Marvel Moziverzumban, szívesen néztük volna, ha többet van képernyőn. A színész megerősítette, hogy a Nagymesterrel és Eitri törpével való jeleneteit kivágták a filmből, és a film gyors tempóját tekintve biztosak vagyunk benne, hogy más nagy pillanatok is hasonló sorsra jutottak.

Ettől eltekintve sok képregényrajongó már korán csalódott volt, hogy a stúdió változtatott a gonosz megjelenésén a filmre. Bizonyos jelenetekben így is félelmetes volt Gorr, de vajon mennyire lett volna más az isteni mészáros, ha több közös vonása van a képregénybeli megfelelőjével? Nos, Aleksi Briclot által megosztott koncepciórajzoknak köszönhetően most már ezt is tudjuk.

Ez nem sokkal azután készült, hogy Bale [megkapta] a szerepet. A képregénybeli vonások (itt a csápok a fej hátsó részén) és a színész hasonmása (az arc) közötti keveredésre törekedtem. A legtöbb próbálkozásunk, hogy az orrlyukak hasonlítsanak a képregényfigurához, túl gyakran végződött ugyanazzal a megjegyzéssel: ‘Ez Voldemort!’.

[Ugyanez volt] a helyzet a képregényből származó, igazán apró bugyikkal is. Úgy döntöttünk, hogy megszabadulunk [azoktól], mivel az eredmény furcsa vagy zavaró volt.

Aleksi Briclot

Gorr egyike azoknak a karaktereknek, akiknek a küllemét kicsit meg kellett változtatni az élőszereplős feldolgozásban, de kár tagadnunk, hogy ez a verzió jobb attól, mint amit végül választottak a filmhez. Egy másik koncepciótervet is megosztottak, ami messze áll a forrástól, ugyanakkor eredetibb lesz tőle Gorr.

Nem túlzás kijelenteni, hogy az MCU egyik legnagyszerűbb gonosztevőjét láttuk, mivel azonban Gorr meghalt a Thor: Szerelem és mennydörgés végén, aligha látjuk Christian Bale karakterét a jövőben a filmvásznon.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Michael Waldron
BREAKINGFilmek

A Loki alkotója dolgozik a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvén

A Multiverzum fő írója dolgozik a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvén.

Thor Taika Waititi
Filmek

Taika Waititi csak a pénzért vállalta a Thor: Ragnarököt, és előtte semmit nem tudott a hősről

Meglepő őszinteséggel beszélt Taika Waititi, hogy miért vállalta el a Thor: Ragnarök...