Főoldal Sorozatok A The Walking Dead 10. évad fináléja megerősítette, hány éve tart a zombiapokalipszis
Sorozatok

A The Walking Dead 10. évad fináléja megerősítette, hány éve tart a zombiapokalipszis

Egy fontos kérdésre is választ kaptunk az utolsó évad előtt.

421
The Walking Dead

A The Walking Dead című sorozat végre megerősítette, hogy hány éve tart a zombiapokalipszis. Az eddig 10 évadot megélt sorozatból nem kaptunk még választ erre a kérdésre, azonban múlt héten a fináléban több visszaemlékezést is láttunk Jeffrey Dean Morgan karakteréről. Betekintést kaptunk Negan eredettörténetébe, illetve arra is választ kaptunk, mikor robbant ki a világjárvány.

Nem túl gyakoriak a visszaemlékezések a sorozatban, főleg nem arról, hogy milyen volt a világ a zombi járvány előtt. Ehhez képest a 10. évad 22. epizódjában a járvány előtti időkbe utazunk vissza, hogy megismerjük Negánt, a sorozat egyik főszereplőjének eredetét. Ebből megismerhettük a Megváltók vezetőjét. Mint megtudtuk, tornatanárként dolgozott, de elvesztette munkáját és utána nehezen talált állást, miközben viszonyt folytatott egyik barátja feleségével. A legnagyobb problémát az erőszakos hajlama jelentette, de nem sokkal azután, hogy kitört a járvány, felesége meghalt rákban, Negan pedig levetette gátlásait, és egy időre a sorozat legnagyobb gazemberévé vált.

Ezek a részek segítettek tisztázni azt a kérdést, hogy mióta tart zombiapokalipszis. A flashback 12 évvel ezelőtt játszódik. Ezt követően még korábbra, hat hetet megyünk vissza az időben, amikor Lucille (Hillarie Burton Morgan) nevű feleségét próbálja megóvni a zombiktól. Később az egyik visszaemlékezés Negan és Lucille életébe nyújt betekintést még a zombiapokalipszis előtt. Ez megerősítette, hogy 12-13 évvel ezelőtt robbant ki a járvány.

Az utolsó évad előtt ezt a kérdést is megválaszolták a készítők, ugyanakkor nem okoztak nagy meglepetést, hiszen a rajongók már évek óta próbálták megfejteni a kitörés időpontját a karakterek öregedéséből. Az első évadok rövidebb időt fogtak közre, és csak a későbbi évadokban lett gyakori a nagy időugrás, a legnagyobbra pedig a 9. évad előtt került, amikor bő 6 év telt el az előző évad óta.

A The Walking Dead 11., és egyben utolsó évada augusztus 22-én debütál az AMC csatornán.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

The Walking Dead
Sorozatok

Kiderült, hogy Daryl Dixon miért nem szerepelt The Walking Dead-képregényekben

Robert Kirkman elárulta, hogy a Norman Reedus által megformált Daryl Dixon miért...