Főoldal Filmek A névadó The Walking Dead több spinoff-sorozata is rövid előzetest kapott: a Dead City, a Daryl Dixon, a Rick és Michonne és a Fear the Walking Dead
Filmek

A névadó The Walking Dead több spinoff-sorozata is rövid előzetest kapott: a Dead City, a Daryl Dixon, a Rick és Michonne és a Fear the Walking Dead

Jövőre ellepik az AMC műsorait a zombik, a nagysikerű The Walking Dead több spinoff-sorozatát is műsorra tűzik.

572
The Walking Dead: Dead City

Lezajlott az idei San Diego-i Comic Conon a The Walking Dead Univerzum panelja, és jó pár bemutatót kaphattunk a közelgő megjelenésekkel kapcsolatban. Noha az író- és színészsztrájk miatt maguk a főszereplők nem lehettek jelen az eseményen, előzetesekkel próbáltak kedveskedni a rendezvényre kilátogatóknak, ezekből fogunk csemegézni a cikk hátralévő részében.

Bejelentették a The Walking Dead: Dead City 2. évadát: Az első évad 6 résszel zárult a héten. Negan (Jeffrey Dean Morgan) és Maggie (Lauren Cohan) párosa remekelt az összes részben. Megismerhettük Manhattan kóborlókkal teli utcáit és Negan legújabb ellenségét és egyben a korábbi megváltót, The Croat-ot (Zeljko Ivanek) is. Korábbi értesülések szerint a Dead City legalább még 4-5 évadot is megélhet.

Egyelőre még nem tudni, hogy a második évad mit tartogat számunkra, viszont tekintettel az első évad hatalmas érdeklődésére, nagyon bízunk benne, hogy nem rontják el a folytatást, mivel az a teljes sorozat hírnevébe is kerülhet. A második évad valószínűleg 2024-ben érkezik, mivel már az első évad előtt lehetett tudni, hogy készül egy újabb évad, ám ebben még közbeszólhat a sztrájk.

Befejeződik a Fear the Walking Dead: a The Walking Dead első spinoff-sorozatának első évada még 2015-ben jelent meg. A sorozatnak voltak erősebb és gyengébb évadai is; az első három és a hatodik évad az erősebbekhez tartozott. Később jött Morgan (Lennie James) és Dwight (Austin Amelio) karaktere az anyasorozatból. Ők rendesen átrendezték a szereplőgárdát, mivel az eredetiek közül csak páran maradtak, és végül Morgan is kilépett a sorozatból az utolsó részben (8. évad 6. rész), ő ugyanis Rick Grimes keresésére indult. Az idei Comic Con rendezvényen bejelentették, hogy a sorozat utolsó 6 epizódja október 22-én jelenig meg az AMC-n. Ehhez most egy kis kedvcsinálót is kaptunk az elmúlt 8 évadból, hogy kellőképpen zárhassuk a történetet.

Előzetesen a The Walking Dead: Daryl Dixon: a The Walking Dead anyasorozata után játszódó Daryl Dixon c. Daryl-re (Normal Reedus) fókuszáló sorozat különlegessége, hogy egyedülálló, új sorozatnak tervezték a készítők, tehát aki nincs tisztában az előző The Walking Dead-es sorozatokkal vagy történésekkel, annak is lehetősége lesz érteni a történetet.

A helyszín megváltozik, Daryl Franciaországban vetődik partra, ez azért lesz fontos, mivel a TWD Univerzumban ez az első olyan sorozat, ami Amerikán kívül játszódik. Pontosabban már kaptunk egy rövid betekintőt a The Walking Dead: World Beyond második évad fináléjában, ahol egy francia laborban, futó zombit is láthattunk, viszont a Daryl Dixon előzeteshez ez annyira nem kapcsolható, hisz ahogy láthatjuk nem kell Dixonnak mutáns kóborlókkal megküzdenie.

Az előzetesben láthatjuk a romba dőlt Eiffel tornyot, szerzeteseket, akik Darylt kínozni fogják és egyben maguk közé engedik, illetve rettenő sok és szép átvezetőt a francia tájakról. De nem minden annyira szép és jó, ahogy azt gondolnánk, hiszen az eddigieknél sokkal elrettentőbb ellenfelekkel találja szembe magát főhősünk.

A sorozat idén ősszel, szeptember 10-én érkezik az AMC-re.

Betekintő a The Walking Dead: Rick & Michonne című sorozatban: vörösbe borult Rickre és Michonne-ra fókuszáló sorozat arculata. A Comic Con panelen bemutatott rövid teaser előzetesben Michonne (Danai Gurira) monológját hallgathatjuk, ahogy arról beszél, hogy régóta keres már egy férfit. Ez a férfi Rick Grimes (Andrew Lincoln), aki a The Walking Dead 9. évad 5. részében távozott az anyasorozatból, majd az utolsó (11. évad 24.) részre egy cameo erejéig láthattuk, ahogy egyenruhát öltve egy szigeten raboskodik a CMR elöl. Ennél többet az rövid előzetesből nem tudunk meg, ám szemfülesek felfigyelhetnek arra, hogy a videóban a The Walking Dead: The Ones Who Live címet adták a sorozatnak, amit eddig csak Rick & Michone néven ismertünk. Pontos megjelenési időpontot nem kapott a sorozat, de várhatóan 2024-ben érkezik ez is.

Az anyasorozatban már kaptunk némi utalást a CRM (Civic Republic Military – Polgári Köztársaság Katonasága) katonai szervezetre a helikopterek feliratából, valamint a Jadisnél (Pollyanna McIntosh) talált túlélőcsomagokról és konzervekről. A Fear the Walking Dead 6-7. évadában foglalkoztak a témával, amiben főhőseink a CRM katonai helikoptereit elkötötték, de ennél sokkal lényegesebb dolgokat ismerhettünk meg a katonai szervezetről a The Walking Dead: World Beyond-sorozatból. Abból a spinoff-ból megtudtuk, hogy a CRM tudósai és vezetői a gyógymód keresésének céljából egy egész kolóniát képesek voltak leigázni. Ebben a sorozatban szerepelt Jadis, akit a Rick és Michonne melléksorozatában viszontláthatunk, és talán még Silas (Hal Cumpston) karakterét is láthatjuk egy rövid pillanatra a sorozat teaser előzetesében, mint a CRM egyik katonáját.

Egy másik érdekessége a teaser előzetesnek, hogy az egyik kis jelenetben utalást kaphattunk egy olyan dologra, amiről már régóta pletykálnak, ám eddig nem kaptunk megerősítést. A The Walking Dead-rajongók azt feltételezik, hogy Rick levághatja saját karját az új sorozatban, és erre már korábban is voltak utalások, főként azért, mert a The Walking Dead alapját szolgáló képregénysorozatban a főhős elveszti a jobb karját, amikor a Kormányzó levágja neki a képregény 28. számában.

The Walking Dead: Daryl Dixon

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Walking Dead
Sorozatok

Kiderült, hogy Daryl Dixon miért nem szerepelt The Walking Dead-képregényekben

Robert Kirkman elárulta, hogy a Norman Reedus által megformált Daryl Dixon miért...

The Continental
Sorozatok

Bejelentették, mikor érkezik a The Continental első epizódja ősszel

Színészek nélkül, de leleplezték a The Continental című sorozat premierdátumát.

Borderlands
Filmek

Kitűzték a Borderlands premierdátumát

Szinte hihetetlen, de megvan a Budapest mellett forgatott Borderlands bemutatójának az időpontja.