The Mandalorian

A The Mandalorian S2 egy olyan Star Wars-film történetet használhatott fel, amit nem készítettek el?

Régi kosztüm, de egy új szereplő.

Magyar idő szerint ma hajnalban bemutatták a The Mandalorian második évad első epizódját, aminek története kísértetiesen hasonlít olyan Star Wars-film sztorijára, amiről több pletyka is megjelent, azonban a Lucasfilm leseperte az asztalról a projektet. Boba Fettről egy antológiafilm készült volna, amit a stúdió később megerősített, ám azt is megerősítették, hogy nem fogják elkészíteni a fejvadász önálló filmjét.

2014-ig kell visszamennünk, amikor egy cikk azt állította, hogy a Star Wars V. rész – Birodalom visszavág és a Star Wars: Az ébredő Erő írója, Lawrence Kasdan összedobott egy néhány soros vázlatot a filmhez. Állítólag a film arról szólt volna, hogy egy idegen megölte volna Boba Fettet, majd elvette volna a páncélját, ezzel pedig megágyaztak volna egy teljesen új, név nélküli karakter története előtt.

A The Marshal címet kapta az új évad első része, ami gyakorlatilag ezt a bizonyos spin-off történetet dolgozta fel nagyon tömören, egy részbe sűrítve. Ebben a részben egy olyan karaktert ismerünk meg, aki elvette és most Boba Fett páncélját viseli, miközben a tatuini Mos Pelgo telepre vigyáz. Bár a két történet nem teljesen ugyanaz, hasonlóságokat párhuzamba lehet állítani, mivel itt is egy ismeretlen férfit látunk Boba Fett páncéljában, akárcsak az antológiafilmben láttuk volna. A történet nem ismeretlen a Star Wars rajongói számára, hiszen a Star Wars: Aftermatch regényekben olvashattunk Boba Fettről, aki élve mászott ki a Sarlakk verméből.

Érdekes egybeesés, feltéve, ha igazak voltak a kiszivárgott vázlatok. Noha nem ez lenne az első alkalom, amikor egy régi történetet felhasználnak valami újban. Gondoljunk csak Az ébredő Erőhöz megjelent koncepciós gyűjteményre, amiben láttunk egy jelenetet, ahogy Rey a víz alatt felfedezi a Halálcsillag roncsait. Bár ez a jelenet nem került bele a filmbe, de a Skywalker korában gyakorlatilag megvalósították a terveket, hiszen a Halálcsillag roncsaira egy óceán közepén találtak rá.

Total
2
Shares
Previous Article

KRITIKA: Borat utólagos mozifilm: Produkciós kenőpénz szállítása az amerikai rezsimnek a Kazahsztán egyszeri dicsőséges nemzetének hasznára

Next Article
The Mandalorian

Kiszúrtátok azt a húsvéti tojást a The Mandalorian S2-ben, ami a Star Wars: Baljós árnyakra utalt?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!