x
Sorozatok

A The Mandalorian így kapcsolódik a Star Wars -előzménytrilógiához

Ha jobban szemügyre vesszük a The Mandalorian végső előzetesét, akkor érdekes utalást szúrhattunk ki George Lucas előzménytrilógiájára.

A The Mandalorian így kapcsolódik a Star Wars -előzménytrilógiához
  • Publishedoktóber 31, 2019

Ha jobban szemügyre vesszük a The Mandalorian végső előzetesét, akkor érdekes utalást szúrhattunk ki George Lucas előzménytrilógiájára.

A rajongókat kevesebb mint két hét választja az első élőszereplős Star Wars-sorozattól, a The Mandalorian bemutatójától, ami a Star Wars: VI. Rész – A Jedi visszatér és a Star Wars: Az ébredő Erő közötti időket öleli közre, a Birodalom bukása, de még az Első Rend felemelkedése között. Azonban ha jobban megnézzük az utolsó előzetest, akkor a franchise előzménytrilógiájára is láttunk benne utalást.

A Star Wars: Skywalker kora bemutatója előtt a Lucasfilm nagy hangsúlyt fektet a franchise kohéziójára. Elég csak megnéznünk a Skywalker kora harmadik előzetesét, melyben a Millennium Falcon fogja egybe a mögötte felsorakozott Ellenállás flottáját, ami között több legendás repülőt is felfedezhettünk a korábbi részekből és animációs sorozatokból. Most a The Mandalorian előzetesében a Star Wars: III. Rész – A Sith-ek bosszúja egyik droid egység csapatszállítója tűnt fel.

Tekerjünk az előzetes 1:04 percére, amikor pár képkockára megjelenik a CIS HMP nevű hajó a Klónok háborújából. A geonosisi nehézfegyverrel és lézervetőkkel felszerelt hajót elsősorban harci droidok kisebb egységeinek szállítására használtak a csatamezőre.

CIS HMP

A Klónok háborúja végével a droid hadseregeket deaktiválták, az újonnan megalapított Birodalom pedig a lehető leggyorsabban igyekezett begyűjteni őket, de feltételezhetően a nagy felfordulásban néhány csempésznek és bűnözőnek lehetősége nyílt, hogy eltulajdonítson néhány darabot a csatatérről. Kétségeink nincsenek afelől, hogy a The Mandalorian előzetesében látott CIS HMP hajó droidokat szállítana, de fegyverrendszere miatt nagy tűzerőnek számít így is – minden bizonnyal egy csatát látunk az előzetesben.   

A The Mandalorian első részét november 12-én mutatják be a Disney+ streamingszolgáltató indulásával.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.