Főoldal Sorozatok A The Last of Us 2. évadának casting csapata megpróbálta kijátszani az írói sztrájkot, de így is le kellett állítani az előkészületet
Sorozatok

A The Last of Us 2. évadának casting csapata megpróbálta kijátszani az írói sztrájkot, de így is le kellett állítani az előkészületet

A The Last of Us 2. évad is érzi az írói sztrájk hatását, nem haladnak a munkálatokkal.

54
The Last of Us

Az HBO sikersorozatának második évadának castingjának előkészületei már javában zajlottak, egészen a hét elejéig, amikor is a produkciót ismerő személy szerint a castingot felfüggesztették. A döntés hátterében az írói sztrájk áll, ami miatt már több stúdiónak is le kellett állítani a forgatást. Bár az HBO stábja egy okos húzással megpróbálta kijátszani, de rajtakapták őket.

Ezt megelőzően azonban, több forrás szerint a casting csapat arra kérte a színészeket, hogy közvetlenül a The Last of Us Part II című videojátékból – amely alapján a második évad készül – vett oldalakat olvassanak fel, mivel a második évadhoz egyelőre nincs forgatókönyv – számolt be erről a Variety. A készítők abban reménykednek most, hogy az évad forgatása 2024 elején kezdődik Vancouverben.

Egyáltalán nem meglepő, hogy a 2. évadhoz még nem készült el a forgatókönyv, hiszen a sorozat társalkotóját és showrunnerét, Craig Mazint sztrájkolni látták a napokban az Amerikai Írószövetség (WGA) tagjaival. A WGA sztrájkirányelveinek megfelelően jelenleg semmilyen írói vagy produceri munkát nem végez (beleértve a szereposztásban való részvételt) a 2. évadon. Hasonlóképpen Neil Druckmann, aki a sorozat társalkotója, valamint a játékok írója és kreatív igazgatója volt, jelenleg semmilyen minőségben nem dolgozik a sorozat 2. évadán.

Mazin írta a kilenc epizódból álló első évad nagy részét, míg a sorozat premierjét és fináléját Druckmann-nal közösen írták. Druckmann egyedül írta a Left Behind címmel ellátott hetedik epizódot. A sorozat januárban debütált az HBO-n, és a nagyon pozitív kritikák mellett rendkívül erős nézettségi rekordot ért el az HBO Max streamingszolgáltatón. Csak az évadfinálé 8,2 millió nézőt vonzott a tévék képernyői elé. Egy ilyen kezdés után nem telt bele sok időbe, alig két epizód levetítése után gyorsan berendelték a második évadot, és a tervek szerint Pedro Pascal és Bella Ramsey visszatérnek Joel és Ellie szerepében.

A május 2-án kezdődött sztrájk számos produkciót érintett, a Disney+-nál az Andor, de a Daredevil: Born Again és a Penge rebootja is áll emiatt, továbbá a Netflixnél a Stranger Things 5. évad munkálatait is le kellett állítani. Amint arról a Variety korábban beszámolt, az HBO Trónok harca előzménysorozatának, a Sárkányok háza című sorozatnak a 2. évada jelenleg is forog, ahogy az Amazon Studios A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 2. évada is. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy a forgatáson nincs jelen egyik showrunner és producer sem, illetve teljesen kész mindkét sorozat forgatókönyve.

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

transformers prime
Sorozatok

A legjobb Transformers-sorozatok

Ezeket a Transformers-sorozatokat jó szívvel ajánljuk!

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört...

Daredevil
Sorozatok

Az eredeti Daredevil showrunnerje szerint a Disney átver mindenkit

A Disney kiskapukkal próbálja kijátszani a szakszervezetet, és a Daredevil egykori showrunnerje...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?