Főoldal Sorozatok A The Last of Us 2. évadának casting csapata megpróbálta kijátszani az írói sztrájkot, de így is le kellett állítani az előkészületet
Sorozatok

A The Last of Us 2. évadának casting csapata megpróbálta kijátszani az írói sztrájkot, de így is le kellett állítani az előkészületet

A The Last of Us 2. évad is érzi az írói sztrájk hatását, nem haladnak a munkálatokkal.

514
The Last of Us
Forrás: HBO

Az HBO sikersorozatának második évadának castingjának előkészületei már javában zajlottak, egészen a hét elejéig, amikor is a produkciót ismerő személy szerint a castingot felfüggesztették. A döntés hátterében az írói sztrájk áll, ami miatt már több stúdiónak is le kellett állítani a forgatást. Bár az HBO stábja egy okos húzással megpróbálta kijátszani, de rajtakapták őket.

Ezt megelőzően azonban, több forrás szerint a casting csapat arra kérte a színészeket, hogy közvetlenül a The Last of Us Part II című videojátékból – amely alapján a második évad készül – vett oldalakat olvassanak fel, mivel a második évadhoz egyelőre nincs forgatókönyv – számolt be erről a Variety. A készítők abban reménykednek most, hogy az évad forgatása 2024 elején kezdődik Vancouverben.

Egyáltalán nem meglepő, hogy a 2. évadhoz még nem készült el a forgatókönyv, hiszen a sorozat társalkotóját és showrunnerét, Craig Mazint sztrájkolni látták a napokban az Amerikai Írószövetség (WGA) tagjaival. A WGA sztrájkirányelveinek megfelelően jelenleg semmilyen írói vagy produceri munkát nem végez (beleértve a szereposztásban való részvételt) a 2. évadon. Hasonlóképpen Neil Druckmann, aki a sorozat társalkotója, valamint a játékok írója és kreatív igazgatója volt, jelenleg semmilyen minőségben nem dolgozik a sorozat 2. évadán.

Mazin írta a kilenc epizódból álló első évad nagy részét, míg a sorozat premierjét és fináléját Druckmann-nal közösen írták. Druckmann egyedül írta a Left Behind címmel ellátott hetedik epizódot. A sorozat januárban debütált az HBO-n, és a nagyon pozitív kritikák mellett rendkívül erős nézettségi rekordot ért el az HBO Max streamingszolgáltatón. Csak az évadfinálé 8,2 millió nézőt vonzott a tévék képernyői elé. Egy ilyen kezdés után nem telt bele sok időbe, alig két epizód levetítése után gyorsan berendelték a második évadot, és a tervek szerint Pedro Pascal és Bella Ramsey visszatérnek Joel és Ellie szerepében.

A május 2-án kezdődött sztrájk számos produkciót érintett, a Disney+-nál az Andor, de a Daredevil: Born Again és a Penge rebootja is áll emiatt, továbbá a Netflixnél a Stranger Things 5. évad munkálatait is le kellett állítani. Amint arról a Variety korábban beszámolt, az HBO Trónok harca előzménysorozatának, a Sárkányok háza című sorozatnak a 2. évada jelenleg is forog, ahogy az Amazon Studios A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 2. évada is. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy a forgatáson nincs jelen egyik showrunner és producer sem, illetve teljesen kész mindkét sorozat forgatókönyve.

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Last of Us
Sorozatok

Rövidebb lesz a The Last of Us második évada

Craig Mazin meg is indokolta döntésüket.

The Last of Us
Sorozatok

Jeffrey Wright egykori karakterét alakítja az HBO The Last of Us 2. évadában

Újabb világsztárral bővült a The Last of Us szereplőgárdája.

The Last of Us Part II Remastered
Sorozatok

The Last of Us 2. évad forgatásán feltűnt Ellie barátnője, Dina

A The Last of Us 2. évadának új főszereplője, Isabela Merced által...