Főoldal Filmek A Terminator: Sötét végzet 261 millió dolláros veszteségéről beszélt: “Nem tudom azt mondani, hogy szeretem a filmet”
Filmek

A Terminator: Sötét végzet 261 millió dolláros veszteségéről beszélt: “Nem tudom azt mondani, hogy szeretem a filmet”

A Terminator már nem volt annyira vonzó, hiába tért vissza Linda Hamilton és Arnold Schwarzenegger.

390
Terminátor: Sötét végzet

Öt évvel a Terminator: Sötét végzet bemutatója után Linda Hamilton megosztotta saját gondolatait a filmről. A The Hollywood Reporter által lehozott interjúban Hamilton őszintén kifejtette véleményét, hogy mit gondol a folytatásról, sőt azt is elárulta, hogy majdnem visszavonult a színészkedéstől a Stranger Things felkérése előtt.

A Terminátor 2. – Az ítélet napja közvetlen folytatást rendezte Tim Miller, a forgatókönyvön pedig James Cameron dolgozott. A Sötét végzet figyelmen kívül hagyott minden folytatást, ami a második rész után történt. Hamilton oldalán visszatért Arnold Schwarzenegger a T-800-as szerepében, mellettük új szereplőként tűntek fel Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna és Diego Boneta.

Hamilton kifejezte, hogy nem bánta meg, hogy újra eljátszotta ikonikus szerepét, és nagyra értékelte a rendezőt és kollégáit. Ennek ellenére őszintén elismerte, hogy magával a filmmel kapcsolatban kevésbé lelkes. „Szeretem azokat az embereket, akikkel dolgoztam, és csodálom őket, de nem mondhatom, hogy szeretem a filmet” – fogalmazott az interjúban. Árnyalt képet festenek a franchise legújabb részének szerepéről, és ez a bevételi adatokon is megmutatkozott.

Sokat nem szoktam bánkódni a dolgokon. Úgy gondolom, hogy végül is igaz, hogy azt bánjuk, amit nem tettünk meg, nem azt, amit megtettünk. Nagyon örülök, hogy visszatértem. Szerettem [a rendezőt, Tim Millert], szeretem a hölgyeimet [Mackenzie Davist és Natalia Reyest], és bár nem mondhatom, hogy szeretem a filmet, ez azért van, mert túlságosan kötődtem hozzá. Csak egyszer láttam. Úgy éreztem, túl gyors volt. Jó munkát végeztünk, és ez volt életem legjobb és egyben legrosszabb időszaka, és ez mind egy filmben.

63 éves voltam, vagy mennyi, és ez volt a legnehezebb forgatás. Minden nap triatlon volt: „Most két órát fogunk úszni, aztán két órát futni.” Negyven könyvet olvastam el azon a produkcióban. Annyit tudtam tenni a forgatáson, hogy lefeküdtem és olvastam, kikapcsoltam az agyam és pihentettem a testem.

Linda Hamilton

Bár Hamilton bevallotta, hogy nem szereti, ennek ellenére nem kapott rossz kritikákat a film; azonban valódi veszteséget könyvelhetett el a stúdió. A 185-196 millió dollárból készült film mindössze 261 millió dollárt termelt világszerte, és az adott év egyik legnagyobb kudarcát könyvelhette el ezzel a bevétellel. Nem meglepő, hogy kezdetben trilógiáról beszéltek, de gyorsan törölték a további terveket. 2022-ben Cameron új forgatókönyvön kezdett dolgozni, amellyel szerette volna felkelteni az érdeklődést, de felfüggesztette a munkát. Cameron úgy fogalmazott, hogy hátradőlve figyeli a mesterséges intelligencia fejlődését, mielőtt elővenné ismét a sztorit.

Terminátor: Sötét végzet
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Terminátor: Sötét végzet
Sorozatok

Linda Hamilton nagy rajongója a sorozatnak, de nem fogja megnézni Stranger Things 5. évadát

Linda Hamilton kulcsszereplőt játszik a Stranger Things 5. évadában, de egy bizonyos...

Terminátor 2. – Az ítélet napja
Filmkritikák

Terminátor 2. – Az ítélet napja visszatekintő

Remek kezdés, pazar folytatás. Általában ez volt jellemző a régi franchise-okra, és...

Terminátor - A halálosztó
Filmkritikák

Terminátor – A halálosztó visszatekintő

Visszatekintettünk, hogy milyen is volt az első Terminátor-film.