Főoldal Filmek James Cameron új Terminátor-filmen dolgozik, de mielőtt befejezné, szeretné látni a mesterséges intelligencia hatását a világra
FilmekBREAKING

James Cameron új Terminátor-filmen dolgozik, de mielőtt befejezné, szeretné látni a mesterséges intelligencia hatását a világra

BRÉKING: James Cameron hónapok óta dolgozik egy új Terminátor-film forgatókönyvén.

346
Terminátor: Sötét végzet

James Cameron rendező elárulta, hogy egy új Terminátor-film forgatókönyvén dolgozik, de mielőtt elkészülne, szeretné látni, hogy a mesterséges intelligencia milyen hatással lesz a világunkra. A Dell Technologies World 2023 rendezvényen a megjelentek között Cameron is ott volt, amikor váratlanul bejelentette a projektet, de addig nem fejezi be az írást, amíg nem tisztázódik a mesterséges intelligencia szerepe a való életben.

A filmrendező jól látja, hogy a mesterséges intelligencia megosztja a világot, különösen azok után, hogy néhány hónapja másról sem olvashatunk, hogy a ChatGPT miben változtatja meg a jövőnket. Vannak, akik üdvözítik a “gépek hajnalát”, mások félelmüket fejezték ki a tanulni képes robotokkal szemben, és ez az, amit Cameron figyelemmel követ, hogy miként fogadjuk a gépi tanulást a mindennapjainkban.

Miután 1984-ben megalkotta az egyik legikonikusabb sci-fi akciófilmet, az eredeti Terminátort, majd 1991-ben elkészítette minden idők egyik legjobb folytatását, a Terminátor 2: Az ítélet napját, Cameron egy kis időre magára hagyta a franchise-t. Ehhez kellett az is, hogy elvették a filmes jogot, így nem munkálkodhatott, majd 2019-ben producerként és íróként visszatér a Terminátor: Sötét végzet stáblistáján.

A 2019-ben bemutatott film visszahozta Linda Hamiltont és Arnold Schwarzeneggert is, és figyelmen kívül hagyja a harmadik, negyedik és ötödik film eseményeit. A forgatást és az egész gyártást beárnyékolta Cameron és Tim Miller rendező kreatív nézeteltérése. Vegyes kritikákat kapott az új rész, kígyózó sorokat sem láttunk a vetítések előtt, ennek ellenére a franchise egyik legjobb része volt.

Cameron nyilvánvalóan helyre akarja hozni a dolgokat, és úgy tűnik, hogy a legjobb módja ennek az, ha megfigyeli, hogyan hat a valós életben a mesterséges intelligencia az életünkben. Nehéz megmondani, mennyire jó megközelítés ez, hiszen ezzel sok-sok évet kell majd várnunk az új filmre, ami problémát jelentett a legutóbbi résznél is. A legjobb dolog, ami történhetett a franchise-zal, hogy Cameron nem mondott le sorozatról.

Terminátor: Sötét végzet

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...