Főoldal Filmek Arnold Schwarzenegger fegyvert tartott a producer fejéhez a Terminátor forgatásán
Filmek

Arnold Schwarzenegger fegyvert tartott a producer fejéhez a Terminátor forgatásán

Arnold Schwarzenegger nagyon beleélte magát a szerepébe.

270
Terminátor - A halálosztó
Forrás: Paramount Pictures

Az 1980-as években rengeteg vad történet keringett Arnold Schwarzeneggerről, de a szomszédos országból jött srác nem volt annyire vad, mint amilyen történeteket lehet olvasni karrierje korábbi időszakáról. Egy eddig soha nem hallott sztorit meséltek el, és mielőtt valaki még halálosan komolyan venné a mostani történetet: szerencsére egy játékpisztolyról volt szó.

James Cameron 1984-es sci-fi horror klasszikusa, a Terminátor az évtized egyik legnagyobb dobása volt, és a sikerének nagy része Arnold Schwarzenegger félelmetes alakításának köszönhető, aki a történet gonosz robotját játszotta. A franchise történetei legendásak – a stúdió eredetileg O.J. Simpsont akarta a címszerepre, Arnold kezdetben ellenezte ezt a szerepet, óriási patália alakult ki az “I’ll be back” mondat körül, amiért pontosan nem azt mondta vissza, ami a forgatókönyvben szerepelt. Még sorolhatnánk a szaftos történeteket, de egyet talán még sosem hallottunk – derült ki a BFI cikkéből.

John Daly, az egyik vezető producere volt az első, akivel Cameron megosztotta a sorsdöntő találkozást az osztrák származású színésszel. A rendező elárulta, hogy Kyle Reese szerepét akarta Arnold, de egy sokkal jobb szerepet ajánlott fel: “Nos, nem jó Reese-nek, de egy pokoli jó Terminátor lenne.”

Daly is kilátogatott a forgatási helyszínre, és valószínűleg soha nem fogja elfelejteni ezt a pillanatot – ahogy azt Cameron is nyugtázta:

Amikor John Daly először meglátogatta a forgatást – ez az éjszaka volt, amikor a Tech Noir klubjelenetet forgattuk – büszkén állt Arnold mellett és mosolygott, miközben egyhelyben toporgott. Arnold ránézett, teljes Terminátor jelmezben, és osztrák akcentussal azt mondta: ‘John, minden alkalommal, amikor látlak, mindig mosolyogsz.’

Aztán előhúzta hatalmas 45-ös pisztolyát, John állához szorította, és azt mondta: ‘Személy szerint ezt utálom.’ John elsápadt és nem sokkal később távozott. Soha többé nem jött a forgatásra, amikor Arnold forgatott.

James Cameron

Már soha nem fogjuk megtudni, hogy Daly mit gondolt a jelenetről, ugyanis 2008-ban elhunyt a producer. Schwarzeneggert még nem kérdezték meg a jelentről, hogy miért tette, valamiféle erőfitogtatás akart lenni, egy rossz tréfa vagy valami más.

ws Terminator A halaloszto 230731 103529
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Terminátor
Sorozatok

Jövőre érkezik a Terminátor animációs sorozata, jelentette be a Netflix

Egy rövid teaser előzetest is kapott a Netflix animációs Terminátor-sorozata.

Ragadozó
Filmek

Arnold Schwarzenegger vendégszerepet kaphat a Préda folytatásában?

A Préda rendezője a Ragadozó főszereplőjének visszatérésére utalt.

Terminátor: A gépek lázadása
Filmkritikák

Terminátor 3. – A gépek lázadása visszatekintő

A Terminátor-franchise harmadik résztől kezdődött a megosztottság.