x
Close


Közelgő események

Filmek

A Szellemirtók – Az örökség folytatása új rendezőt kapott

Gil Kenan veszi át Jason Reitman helyét a Szellemirtók folytatásánál.

A Szellemirtók – Az örökség folytatása új rendezőt kapott
  • Publisheddecember 7, 2022

A Sony Pictures még tavasszal bejelentette, hogy a Szellemirtók folytatása 2023. december 20-án kerül a mozikba, és a hivatalos közleményben megemlítették, hogy az első film rendezője, Jason Reitman újra a kamera mögé áll. Most azonban arról kaptunk hírt, hogy Jason Reitman nem tér vissza, s helyét az első részt is jegyző Gil Kenan veszi át.

A Deadline pár napja arról számolt be, hogy a cím nélküli folytatás már új rendezőt kapott, és a korábbi rész írója/executive producere, Gil Kenan veszi kézbe az irányítást, aki korábban olyan filmeket készített, mint például a Rém rom, a Szikraváros, az A fiú, akit Karácsonynak hívnak és a Poltergeist – Kopogó szellem 2015-ös feldolgozása.

ő lesz az új rendező, míg Reitman producerként dolgozik tovább a projekten.

Abszolút megtiszteltetés felvenni a protoncsomagot és a kamera mögé lépni a Spengler család saga következő fejezetéhez. Bárcsak visszamehetnék 1984-be, és elmondhatnám a Mann Valley West hatodik sorában ülő gyereknek, hogy egy nap ő rendezhet majd Szellemirtók-filme.

Gil Kenan

Bár Reitman feláll a rendezői székben, teljesen nem mond le a filmről, mivel továbbra is producerként erősíti a csapatot, és támogatja majd az új rendezőt. “Néhány évvel ezelőtt apám átadta nekem az Ecto-1 kulcsát, és együtt megcsináltuk a Szellemirtók – Az örökség című filmet. Nem lehet szavakkal kifejezni, mennyire hálás vagyok, hogy apámmal az oldalamon készíthettem filmet. Most itt az ideje, hogy átadjam ezeket a kulcsokat kreatív társamnak és Szellemirtó-társamnak, Gil Kenannak, egy briliáns rendezőnek, aki életben tartja majd a Spengler-szellemet. Csak remélni tudom, hogy producerként meg tudom adni neki azt a gondosságot és támogatást, mint amit apámtól kaptam” – tette hozzá Reitman.

Sokat nem árultak el a folytatásról, de miután Az örökség egy vidéki helyszínen játszódott, megerősítést kapott, hogy a folytatásban visszatérünk a franchise megszokott helyszínére, s a kísérteties kalandok New York utcáin folytatódnak. További jó hír, hogy az előző rész főszereplői visszatérnek, így Carrie Coon (Callie Spengler), Finn Wolfhard (Trevor), Mckenna Grace (Phoebe) és Paul Rudd (Gary Grooberson) újra eljátszhatja korábbi szerepét. Hivatalos választ nem kaptunk arra, hogy Bill Murray, Dan Aykroyd és Ernie Hudson visszatér-e, de a stáblista alatti jelenet után mérget fogadnánk a visszatérésükre.

Szellemirtók - Az örökség
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.