Főoldal Filmek A Szellemirtók – Az örökség minden várakozást felülmúlt, tényleg ennyire jó lett?
Filmek

A Szellemirtók – Az örökség minden várakozást felülmúlt, tényleg ennyire jó lett?

A Szellemirtók franchise legújabb része uralta a mozikat hétvégén.

188
Szellemirtók: Az örökség

A Sony Pictures múlt héten mutatta be a Szellemirtók franchise legújabb részét a mozikban. A Szellemirtók – Az örökség című film minden várakozást felülmúlt a jegypénztáraknál Észak-Amerikában és a világ más pontján is szépen termelt a film nyitóhétvégén. A film a tengerentúlon 44M dollárra kezdett, ami pokoli erős kezdés, és ehhez még hozzájön a globális jegybevétel is.

A Variety beszámolója szerint ez a “vártnál jobb eredménnyel” nyitott a Szellemirtók – Az örökség a kasszáknál. Az amerikai bevételhez hozzájön még a 16 millió dolláros nemzetközi bevétel, így globálisan már 60 milliónál tart a bevétel. Bár Az örökség alcímet viselő film nyitóhétvégi jegybevétele kevesebb volt, mint a 2016-ban bemutatott csajos Szellemirtók, ami 46M dollárt lapátolt össze az első három napban. Egy fontos különbség akad azonban a két film között, mégpedig hogy a rebootnak nem kellett megküzdenie a világjárvánnyal, és még a gyártási költsége több fájt, mint a legújabb résznek. A 2016-os film 144 millió dollárba került, miközben a Szellemirtók: Az örökség 75M dollárjába fájt a stúdiónak.

Szellemirtók - Az örökség

A Marvel Studios Örökkévalók című alkotása 10,8 millió dollárral zárt a második helyen, ami nem rossz azok után, hogy a filmet a hónap elején mutatták be a mozikban, s zsinórban három hétvégén is uralta a box office adatokat. Az Örökkévalók több mint 135,8 millió dollárt termelt az Egyesült Államokban és további 200,3 millió dollárt nemzetközi piacon.

A harmadik helyen az animációs Clifford, a nagy piros kutya végzett 8,1 millió dollárral a második hétvégén, így ezzel az amerikai bevétel összbevétel 33,5 millió dollárra hízott.

Will Smith főszereplésével készült a King Richard című film is múlt hétvégén debütált a mozikban és az HBO Maxon, és a vártnál kevesebb, 5,7 millió dolláros bevétellel csak a negyedik helyen ért fel, de itt nem tudjuk, hogy milyen számokat produkált az HBO Max streamingszolgáltatón. A Dűne 3 millió dollárral zárt az ötödik helyen, és így a 98,1M dolláros amerikai bevétellel már csak egy karnyújtás választja el, hogy átlépje a tengerentúlon a bűvös 100M dollárt.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Minus One
Filmek

Box Office: Beyoncé koncertfilmje lenyomta Az éhezők viadalát és a Godzilla Minus One-t is

Több jegyet adtak el egy koncertfilmre, mint a nagysikerű Az éhezők viadal...

Napóleon
Filmek

Box Office: Az éhezők viadala előzményfilmje a Kívánság és a Napóleon előtt

A box office tábla élére állt, de ez még egy hosszú hadjárat...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Filmek

Box Office: Gyengén kezdett Az éhezők viadala előzményfilmje, de mindenki a Marvelek hatalmas visszaeséséről beszél

Bemutatták Snow elnök felemelkedéséről szóló Az éhezők viadala előzményfilmjét a mozikban.